Çetin:” Kafes Balıkçılığına Fırsat Doğdu”

Sinop Limanı’nın sit alanlarının daraltılmasının sadece dalış sporunu canlandırmayacağı tahmin ediliyor.

Çetin:” Kafes Balıkçılığına Fırsat Doğdu”

2017 senesinin Aralık ayının son haftasında Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Limanı’nın tamamı yasak dalış bölgesi ve 1. Derece arkeolojik sit alanı iken, İlgili Bakanlık ve kurumlar nezdinde yapılan çalışmalar sonucu Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 21.12.2017 tarihli kararıyla sit sınırlarının oldukça daraltıldığını bildirmişti.

Balıkçı Barınağı, Çekerek Yeri, Yuvam Tesisleri önü ve Rıza Nur Kütüphanesi ile kadınlar plajı haricindeki alanların 1. Derece arkeolojik sit alanı kapsamından tamamen çıkarıldığını belirten Maviş, bu karar ile dalış sporunun önündeki engelin kaldırıldığını ve Sinop’un mavi yolculuk konseptinden daha çok yararlanacağını ifade etti.

Arkeolojik sit alanlarının daraltılması ile ilgili olarak Gerze Belediyesi Çevre Mühendisi Uğur Çetin detaylı bilgiler aktardı.

1)1.Derece arkeolojik sit alanının daraltılması ile deniz üzerinde balık çiftlikleri kurulmasının önündeki engel mi kaldırılıyor?

-  Arkeolojik sit alanı olarak belirlenen bir alanda herhangi bir faaliyet yapmak istediğinizde Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan izin alınması gereklidir. Böyle bir alanda balık tesislerinin “ÇED Gerekli Değildir.” raporu alması mümkün değildir. Belirttiğiniz alanın Arkeolojik sit alanında herhangi bir daralma olmasaydı böyle bir rapor alamazdı. Dolayısıyla Sinop Limanı’nın sit alanlarının daraltılması ile kafes usulü balıkçılık yapmak isteyen şirketlere fırsat doğmuş oldu.

2)Sinop-Samsun arasında kalan bölge alabalık ve levrek yetiştiriciliğinin kurbanı mı olacak?

-   Sinop ile Samsun arasındaki bölgede planlanan 35 tane kafes balıkçılığı projesi var. Gerze için yapılması planlanan 4 tane proje var şu anda fakat bu sayının artması konusunda endişelerimiz devam ediyor.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2018, 16:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
BarokTurk
BarokTurk - 6 yıl Önce

esas sebeplerden en başta geleni siyah kum olan sahilin hemen dibine yapılacak oteldir ve otel açılınca orada nazım bey artık bol köpüklü bir sade kahve içer diye düşünüyorum

BarokTurk
BarokTurk - 6 yıl Önce

bak yine otosansür yapıyorsunuz versene kardeşim burada yaptığım can yakan yorumları

BarokTurk
BarokTurk - 6 yıl Önce

editör işgüzarlığı ve otosansürü bırak

hhahaha
hhahaha - 6 yıl Önce

kapalı alanda sigara yasak küllük süs mü ordaki belediye ekiplerini göreve cagırıyoruz :d

banner381
SIRADAKİ HABER