CHP’li Karadeniz Apa Genel Kurulu’nda

Asya Parlamenter Asamblesi (APA) 8’inci Olağan Genel Kurulu Kamboçya’nın başkenti Phnom Penh’de toplandı. Kamboçya Parlamentosu ev sahipliğinde gerçekleştirilen genel kurulun teması “Asya’da Barış, Uzlaşma ve Diyaloğu Teşvik” olarak belirlendi.

CHP’li Karadeniz Apa Genel Kurulu’nda

APA Türk Grubu Üyeleri CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve AKP Osmaniye Milletvekili Suat Önal’ın Türkiye’yi temsil ettiği toplantıda Asya Birliği ve Asya Parlamentosu kurulması, ekonomik ve siyasi ilişkiler gibi konular üzerine konuşuluyor. 225 delegenin katıldığı toplantıların gündemini ülkeler arası barışın sağlanması için diyalog ve uzlaşmanın teşviki üzerine çabaların artırılması oluşturuyor. Genel kurulda ayrıca ekonomi, siyasi olayla, sosyal ve kültürel ilişkiler üzerine gelişmeler gündemin önemli maddelerini oluşturuyor.

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 41 ülkenin üye olduğu 7-12 Aralık tarihleri arasında süren APA Genel Kurulu’na katılan CHP Karadeniz Milletvekili Barış Karadeniz, ülkeler arasında özgürlük, sosyal adalet, barış, güvenlik ve dostluğu teşvik edilmesini amaçlayan oturumlar gerçekleştirildiği bilgisini verdi. Karadeniz, “Asya kültürü, politikası ve ekonomik deneyimlerinin çeşitliliğini dikkate alarak Asamblenin üye ülkelerinin kanunları ve yasal uygulamalarını bir araya getirmenin faydaları üzerinde konuşuyoruz. Asya’da bölgesel sorunlara yönelik çalışmalara zemin olacak çalışmalar yapıyoruz. Asamblenin Asya Parlamentosu’nun oluşumu için çalışmaları var” diye konuştu.




Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2015, 13:02

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER