Çocuk Festivali Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Festivali 2. gününe çocuk oyunu ve şölen damgasını vurdu.

Çocuk Festivali Tüm Hızıyla Devam Ediyor

  Gerze Kültür ve Sanat Merkezinde 20 Nisan 2013 günü saat: 12.00 de konuk ekip Azerbaycan Cumhuriyeti tarafından gerçekleştirilen çocuk oyununu minikler ilgi ile izlediler, gönüllerince gülüp eğlendiler. Günün programının 2. ayağı saat:18.00 de ilçemiz Kapalı spor salonunda yapılan şölendi. Adı gibi gerçekten şölen havasında geçen organizasyona Sinop Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Gerze Kaymakam Vekili ve Dikmen Kaymakamı Alpaslan Altınışık,  Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Sinop CHP İl Başkanı Mustafa Acun, Gerze Halk Eğitim Müdürü Nazım Aksu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sümeyye Çalmaz, Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Gümüş, yerli yabancı gösteri grupları, çocuklar ve çok sayıda vatandaş topluluğu katıldı.

  Program saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması ve Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ nın açış konuşmasından sonra  İzmir Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile başladı. Gerze Halk Oyunları ekibinin gösterisini, yabancı konuklarımız Azerbaycan, Gür-cistan dans topluluklarının gösterileri izledi. İlgi ile izlenen Ukraina grubunun pandomim gösterilerinden sonra, dünya birincisi yabancı gösteri grubunun akrobasi gösterileri izleyenleri hayretler içinde bıraktı. Edirne ve İzmir Dans topluluğunun gösterilerini Azerbaycan grubunun şarkıları izledi.

Daha sonra sahne alan Giresun ve Gürcistan animasyon gösterilerini Gürcistan grubunun şarkıları büyük bir beğeni ile izlendi. Gösteriler Gerze, Gürcistan ve Giresun gruplarının birlikte seslendirdikleri ve vatandaşların ve öğrencilerin eşlik ettikleri sürdü. Daha sonra ödül törenine geçildi.

Festivale sundukları katkılardan dolayı yerli ve yabancı gösteri gruplarının ekip başlarına ödülleri Sinop Valisi Ekrem Yaman, Gerze Kaymakam V. Ve Dikmen Kaymakamı Alpaslan Altınışık ve Belediye Başkanı Osman Belovacıklı tarafından verilirken, yine festival için sundukları emek ve katkılardan dolayı Halk Eğitim Müdürü Nazım Aksu, İlçe Milli Eğitim Şube Müd. Süleyman Gümüş ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sümeyye Çalmaz’ a ise ödülleri Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek tarafından takdim edildi. Şölen hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2013, 10:03
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER