Çocuk İstismarına Hayır

Çocuk istismarının önlenmesi amacıyla Türkiye genelinde başlatılan hareket Gerze'de de destekleniyor olup 13 Ocak 2020 Pazartesi (yarın) saat 12 30 da Belediye Dükkanları önünde basın açıklaması yapılacak.

Çocuk İstismarına Hayır

Hareket, Dünya İnsani Dayanışma Derneği (WHR) www.worldhumanrelief.org tarafından projelendirilip hareketin yaygınlaştırılması amacıyla www.birliktecinselistismarionleyebiliriz.org adlı internet sitesi kuruldu.

Hareketin Türkiye koordinatörlüğünü Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Ayten ZARA yürütmekte olup Türkiye'de tüm illerde yaygınlaştırılmaya çalışılan kampanya sosyal medyada #hareketekatıl #birşeysöyleyin ve #karanlığıarala etiketleriyle paylaşılmakta ve yaygınlaştırılmakta.

İlçemizde de hareketle ilgili olarak eğitim sendikaları Türk Eğitim sen, Eğitim İş ve Eğitim Sen ilçe temsilcilikleri, kampanyayı desteklediklerini açıkladılar. Kampanya kapsamında;

İlçenin çeşitli yerlerine afişler asıldı,

Çocuk istismarının önlenmesi amacıyla yetişkin ve çocuklar için hazırlanmış olan bilgilendirici broşürler, Çocuk istismarı ile mücadeleyi simgeleyen "Mavi Kurdele" ler dağıtıldı.

Hareket yürütücüleri tarafından, tüm halkın, büyük küçük, genç yaşlı, evli bekar, çalışan, öğrenci demeden herkesin hareketi desteklemesi, sosyal medyada konu ile ilgili etiketleri takip etmesi www.birliktecinselistismarionleyebiliriz.org sitesine girerek, bilgilendirme içeriklerini okuyarak "Harekete Katıl" butonuna tıklamaları istenmekte, ayrıca cinsel istismarın önlenmesi mücadelesini destekleyen herkesin mavi kurdele takarak bu hareketi destekleyebilecekleri belirtilmekteler.


Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 4 yıl Önce

Okullarda PDR öğretmenlerine bu konuda önemli görev ve sorumluluk düşüyor. İlçe milli eğitim, PDR öğretmenlerinden bir ekip oluşturmalı. Bu ekipler okullarda seanslar düzenleyerek her çocuk ile birebir görüşme yapmalı, çocukları bilinçlendirmeli ve dinlemeli. Bilinçlenen çocuğun, istismar gördüğüne dair bir söylemi olursa bunu sümen altı etmeden ilgili makamlara raporlamalı. Kız çocukları ile kadın PDR’ler, erkek çocukları ile erkek PDR’ler görüşmeli. PDR ekipleri en az 2 kişiden oluşmalı ki çocuktan bir şikayet bildirilir ise şahitlik müessesesi çalışmış olsun. Hep sorulur ya okullarda ne iş yapar bu PDR’ler? PDR’lerin çocukları bilinçlendirme ve onları dinleme amacıyla okullarda sürekli çalıştığını bilen kötü niyetli kişler için çok caydırıcı olabilirler aslında. gka

banner381
SIRADAKİ HABER