Çocuk İstismarına Karşı Basın Açıklaması

Çocuk istismarının önlenmesi amacıyla Türkiye genelinde başlatılan hareket Gerze'de de destekleniyor olup 13 Ocak 2020 Pazartesi (bugün) saat 12 30 da Belediye Dükkanları önünde basın açıklaması yapıldı.

Çocuk İstismarına Karşı Basın Açıklaması

Basına ve Kamuoyuna

Çocuk istismarı ve ihmali; bir yetişkin tarafından çocuğa yöneltilen, çocuğun gelişimini engelleyen ya da kısıtlayan eylem ve eylemsizliklerin tümüdür.

Bu eylem ya da eylemsizliklerin sonucu olarak çocuğun fiziksel, ruhsal, cinsel ya da sosyal açıdan zarar görmesi, sağlık ve güvenliğinin tehlikeye girmesi söz konusudur. Yapılan araştırmalar bu tür eylemlerin her zaman yabancılar tarafından ve dışarıda gerçekleşmediğini göstermektedir. Çocuğa zarar veren eylemler sıklıkla çocuğun tanıdığı kişiler tarafından ve bildiği ortamlarda gerçekleşebilmektedir.

Cinsel istismar; yarattığı utanç, suçluluk duygusu ve bıraktığı izler, bireysel ve toplumsal travmalara neden oluşu açısından acil önlenmesi gereken bir suçtur.

Ve önleyemezsek eğer; kuşaktan kuşağa aktarılarak derin yaralar açmaya devam edecektir. Çünkü çocuğun cinsel istismarı yalnız aileleri değil; toplumu, sosyal kuruluşları, yasal sistemleri, eğitim sistemini ve iş alanlarını da etkileyen toplumsal bir sorundur. Bu nedenle çocuk ihmali ve istismarı ile mücadeleyi çok önemsiyoruz.

Çocukların bu tehlikelerden korunması ve bu sorunla mücadele amacıyla;

Türkiye’de “Birlikte Cinsel İstismarı Önleyebiliriz” hareketi başlatılmıştır. Bu hareket; özellikle, çocuğun cinsel istismarıyla mücadeleyi amaçlamaktadır.

Türkiye’de yapılan ve yapılacak çalışmalar birliktecinselistismarionleyebiliriz.org adlı internet sitesiyle yaygınlaştırılmaya çalışılmaktadır. Lütfen sizler de bu siteye girerek açıklama metinlerini okuyun ve harekete katıl butonuna tıklayın. Çevrenizdekileri de bu bilgileri okuma ve harekete katılma konusunda teşvik edin.

Sizlerin desteğiyle toplumda çocukları cinsel istismardan koruyacak bilinci inşa etmeyi amaçlıyoruz. Çocuk cinsel istismarı, tüm gerçekleriyle öğrenilsin, konuşulsun, bilenler bilmeyenlere anlatsınlar istiyoruz.

Çocuklar için el ele verip sessizliği bozalım ve karanlığı aralayalım istiyoruz. Doğru bilgilenerek,  bilinçlenerek ve çocuklarımızı bilinçlendirerek bu acımasız şiddeti önleyebiliriz.

Biraz önce söylemiştik, cinsel istismarın önlenmesinde bilinçlenme çok önemli. Bu nedenle tüm bakım verenlerin, ebeveynlerin, çocukla iletişim halinde olan tüm meslek gruplarından herkesin bilgilenmesini, eğitim almasını ve eğitim talep etmesini mücadele için çok önemli buluyoruz.

Çocuk haklarının korunduğu, çocukların huzur ve güven içinde büyüdüğü bir dünya hayal ediyoruz…

Hiçbir çocuğumuzun yara almadığı, neşesinin, umudunun, gülümsemesinin zedelenmediği bir dünya hayal ediyoruz…

Tüm çocukların sevgi ortamında ve güvenli ilişkiler içerisinde büyüdüğü bir dünya hayal ediyoruz…

Yarının çocukları için de bugün mutlu bir nesil yetiştirmeliyiz. Bunun için hepimizin topyekün bilinçlenmeye ihtiyacı var.

Çocuk istismarı ile mücadele, yalnız ve yalnızca bilgi ve dayanışmayla olur inancındayız.

Konuşmadan, görmezden gelerek, yalnızca cezalarla çözüm bulamayacağımızı bilmeli ve her birimiz  bu büyük  farkındalık hareketinin içinde olmalıyız

Bizler eğitim sendikaları olarak çocuğun cinsel istismarıyla mücadeleyi destekliyoruz.

Katılımınız çok kıymetli. Sizlerin de gücüne inanıyoruz ve çok umutluyuz.

Hep birlikte sadece şimdinin çocuklarını değil, geleceğin çocuklarını da cinsel istismara karşı korumuş olacağız.

Çocuklar adına şimdiden teşekkür ederiz.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 4 yıl Önce

Okullarda PDR öğretmenlerine bu konuda önemli görev ve sorumluluk düşüyor. İlçe milli eğitim, PDR öğretmenlerinden bir ekip oluşturmalı. Bu ekipler okullarda seanslar düzenleyerek her çocuk ile birebir görüşme yapmalı, çocukları bilinçlendirmeli ve dinlemeli. Bilinçlenen çocuğun, istismar gördüğüne dair bir söylemi olursa bunu sümen altı etmeden ilgili makamlara raporlamalı. Kız çocukları ile kadın PDR’ler, erkek çocukları ile erkek PDR’ler görüşmeli. PDR ekipleri en az 2 kişiden oluşmalı ki çocuktan bir şikayet bildirilir ise şahitlik müessesesi çalışmış olsun. Hep sorulur ya okullarda ne iş yapar bu PDR’ler? PDR’lerin çocukları bilinçlendirme ve onları dinleme amacıyla okullarda sürekli çalıştığını bilen kötü niyetli kişler için çok caydırıcı olabilirler aslında. Bir çocuk aile dahil farklı ortamlarda istismar görebilir ve bunu ortaya çıkartabilecek en yakınındaki ulaşılabilir uzman psikolog kişi okulundaki PDR öğretmenidir. gka

banner381
SIRADAKİ HABER