Coşku İle Kutladık.

19 Mayıs Atatürk’ ü anma Gençlik ve Spor Bayramının 93.yılı törenlerle kutlandı.

  Ulusal Kurtuluş savaşımızın meşalesinin ateşlendiği gün olan ve Ulu Önder Atatürk’ ün

Türk gençliğine emanet ettiği bayramın 93.yılı coşku ile kutlandı. 

  İlk tören saat:09.00’ da Atatürk Anıtı önünde Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün çelenginin Atatürk Anıtına koyulması ile başladı.

Protokol, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan grup bayram kutlamalarının yapılması için festival alanına yürüdüler.

Burada İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, Gerze Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Belediye Başkan V. Nihat Erdal, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Aydın İlçe Emniyet Müdürü Hasan Akça, Gençlik hizmetleri ve spor ilçe müdürü Sümeyha Çalmaz ve protokole dahil diğer daire müdürlerinin ve katılanların yerlerini almalarından sonra kutlamalar program gereği saat:10.00’ da başladı.

  Açılış konuşmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra gençlik adına Turizm ve Otelcilik meslek lisesi öğrencisi Sergen Laz’ ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Aynı okul öğrencisi Erdem Orhanoğlu’ nun 19 Mayıs Sabahları adlı şiirini okumasından sonra Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin büyük beğeni toplayan folklor gösterileri sunuldu.

  Gerze Esnafspor kulübünün öğretmenleri Murat Mehenkli nezaretinde sundukları ta-ekwondo gösterileri de katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi. Yine öğretmenleri Serkan Alkanat yönetiminde gerçekleştirilen güreş gösterileri görülmeye değerdi.

Gençlik haftası nedeniyle düzenlenen minikler, yıldızlar ve gençler kategorisindeki yarışmalarda ödül alan sporculara ödülleri Gerze Kaymakamı Metin Kubilay Gerze Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Belediye Başkan V. Nihat Erdal, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Aydın tarafından verildi.

Tören festival alanında Gerze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni Şafak Okvuran’ resim sergisinin izlenmesi ile sona erdi.
19 Mayıs Videoları.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2012, 10:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
selim başaran
selim başaran - 12 yıl Önce

coşkulu demişsiniz ama ben hiç bir coşku göremedim bayramda katılım sayısı oldukça düşüktü sandalyede oturanlar okullardan alınan öğrencilerdi,halk değildi yani.bir iki tane sıradan gösteri vardı ben başka birşey göremedim doğrusu,eskiden böylemi kutlanırdı bu bayram? iyiki belediye başkanımız bu konulara önem veriyor da etkinlikler yapılıyor.

banner381
SIRADAKİ HABER