Cumhuriyet 94 Yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ilçemizde tüm coşkusuyla kutlandı.

Cumhuriyet 94 Yaşında
HABERİN GALERİSİ
29 Ekim

29 Ekim

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94.yıl dönümü olması dolayısıyla ilçemiz Kapalı Spor Salonu’nda saat 10,00’da  kutlama töreni gerçekleştirildi. Törene Gerze Kaymakamı Murat Güven, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Cumhuriyet Başsavcısı Eray Burak Buyruk, Gerze İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Gerze İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Karaman, Gerze İlçe Halk Eğitimi Müdürü Nazım Aksu, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Bayrak, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Necmettin Çakır, AK Parti il Genel Meclisi Üyesi Ahmet Burma, CHP İlçe Başkanı İlknur Kara, Okul Müdürleri, siyasi parti mensupları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve ardından söylenen İstiklal Marşı ile başlayan tören Gerze Kaymakamı Murat Güven ve Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın halkın bayramını kutlaması ile devam etti. Açılış konuşmasını yapan Gerze Kaymakamı Murat Güven, “ Cumhuriyetimizin ilanının 94. Yıldönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde öncelikle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bilindiği gibi Büyük Atatürk’ün önderliğinde tüm imkânsızlıklara rağmen büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın tarihte eşine az rastladığı bir zafer ile sonuçlanmıştır ve bu zafer Cumhuriyet ile taçlandırılarak tarihimizin en büyük dönüm noktalarından biri olarak gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet rejimi demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur. Millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet idaresi Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese fert olma hakkını vermiş ve sorumluluğunu yüklemiştir. İnsanı ön planda tutan bu anlayış ile devletin ve toplumun geleceğinden kendini sorumlu tutma şuuru geliştirilmiş insanlığın ortak değeri olan medeniyetin gelişimine büyük katkılar sağlamıştır.” diyerek sözlerine devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin ve konuşmaların ilçemiz öğrencileri tarafından yapılmasının ardından Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencileri Ankara Misket Oyunu gösterisini sundu. İlçemiz öğretmenlerinden Semih Beşcanlar’ın bağlama çalarak eşlik ettiği orotoryo gösterisi ile coşkusundan hiçbir şey kaybetmen devam eden törende Gerze Halk Eğitimi Judo Kulübü öğrencilerinin judo gösterisi de büyük beğeni topladı. Gerze Belediyesi Halk Oyunları ekibinin de gösterisini sunmasının ardından tören 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konusunda şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye girmeye hak kazanan öğrencilere ödüllerinin dağıtılması ile sona erdi.

İlkokul öğrencileri birinci ve ikinci sınıflar arasında resim yarışmasında birinci Atatürk İlkokulu öğrencilerinden Merve Zeynep Balcı, üçüncü ve dördüncü sınıflar arasında birinci  Atatürk İlkokulu öğrencisi Bertuğ Bayrak dereceye girerek ödül almaya hak kazandı. Ortaokul öğrencileri arasında şiir yarışmasında birinci Atatürk Ortaokulu’ndan Esra Ak, liseler arası kompozisyon yarışmasında birinci Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencilerinden Selin Aksak dereceye girerek ödül almaya hak kazandı.

İlkokul öğrencileri birinci ve ikinci sınıflar arası resim yarışmasında ikinci Karlı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu öğrencisi Efe Taşkın, ilkokul öğrenciler üçüncü ve dördüncü sınıflar kategorisinde ikinci Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencisi Ece Kütük dereceye girerek ödül almaya hak kazandı.

Oratokul öğrencileri arası şiir yarışmasında ikinci Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Kadirhan Dinç, liseler arası kompozisyon yarışması ikinci Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Edanur Çilesiz dereceye girerek ödül almaya hak kazandı.

İlkokul öğrencileri birinci ve ikinci sınıf kategorisi resim yarışmasında üçüncü Atatürk İlkokulu öğrencisi Busenaz Kara, üçüncü ve dördüncü sınıflar arası resim yarışması üçüncü Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencisi Dila Atay dereceye girerek ödül almaya hak kazandı.

Ortaokul öğrencileri şiir yarışmasında üçüncü Atatürk Ortaokulu öğrencisi Nisa İclal Akyel, liseler arası kompozisyon yarışması üçüncüsü Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencisi Hidayet Can Çalık dereceye girerek ödül almaya hak kazandı.

Fotoğraflar İçin Tıklayın

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2017, 13:06
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER