Değişim Benimler Başlar Projesi Gerze’de

Gerze Kadın Platformu’nun hafta sonu mesaisi yoğun geçti.

Değişim Benimler Başlar Projesi Gerze’de

Gerze Kadın Platformu’nun 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslar arası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında yaptığı etkinliklerden biri olan, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nden Psikolog Nurgül Öztürk ve Uzman Psikolog Merve Karabulut’un verdiği “Değişim Benimle Başlar” farkındalık eğitimi bitti.

Çocukların, toplumun yanlış tutumlarıyla cinsel istismara nasıl açık hale getirildiği konuşuldu ve koruyucu –önleyici yaklaşımlar üzerinde duruldu.

Çocukların anne karnında oluşmaya başlamasından itibaren birer cinsel varlık olduğu, bebekliklerinden itibaren bedenlerine saygı göstermek gerektiği, çocukluklarında da bedensel söz hakkının oluşturmalarının sağlanması gerektiği vurgulandı.

Yine toplumsal cinsiyet rollerinin, kız ve oğlan çocukları kutuplaştırıcı etkisi, çocukları cinsel istismara açık hale getirdiği konuşuldu.

Sosyal medyanın yaygınlaştığı günümüzde, hepimizin haberci olduğu platformlarda, cinsel istismar haberlerini paylaşırken çocukları yalnız, acı çeken, acındıran, zayıflatan görseller paylaşmak yerine çocukları güçlendiren, failin suçluluğunu ortaya koyan bir haber diliminin kullanılması katılımcıların beyin fırtınası yöntemiyle kararlaştırıldı.

Cinsel istismarla ilgili, doğru bilinen ama yapılan grup tartışması sonucu yanlış olduğuna karar verilen mitlerin, çocuk haklarını nasıl ihlal edildiği fark edildi.

Cinsel istismarda koruyucu- önleyici yaklaşımın önemi ve bu yaklaşımla toplumun algısındaki çocuğu istismara açık hale getiren tutumların değişmesi gerektiği hedeflendi.

Farkındalık eğitiminin sonunda cinsel istismara maruz bırakılan çocuklara yaklaşımda güçlendirici örnekler paylaşıldı.

 Katılımcılar, bu eğitimin Gerze yerelinde cinsel istismar konusunda koruyucu-önleyici bir mücadele perspektifi kazanması için çalışmalarının devam etmesine karar verdi.

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nin çalışmaları için;

//cinselsiddetlemucadele.org/

//www.pictame.com/user/cinselsiddetlemucadeledernegi/3650386686

https://www.facebook.com/cinselsiddetlemucadele/

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2017, 14:24
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER