Denetime Çıktılar

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’mızca 21 Mart 2020 tarihli genelgeyle gece yarısı saat 24.00’dan itibaren sınırlandırma getirilen 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız için denetimler sürüyor.

Denetime Çıktılar

İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz ilçe genelinde devriye gezerken, bir kısmı ise ilçemizde ki bankaların önünde bekleyerek önlem alıyorlar.

Bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’mızca 21 Mart 2020 tarihli genelgede 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın Koronavirüs salgınına karşı önlem amacıyla ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları ve Toplu Ulaşım Araçlarını kullanmaları İl İdaresi Kanunun 11. Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27. Maddesi kapsamında sınırlandırılmıştı.

Geçen süre zarfında maalesef ki 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın yurt genelinde bu sınırlandırmalara uymadığı gözlemlenirken yurt genelinde olduğu gibi Kolluk Kuvvetlerimiz ilçe genelinde de önlem almaya başladılar. Bu kapsamda ilçemizde faaliyet sürdüren banka önleri olmak üzere bir çok alanda devriye gezen ekiplerimizi Dikmen Kaymakamı ve Gerze Kaymakam Vekili Suat HATAM ve Belediye Başkanı Cevat ŞENSOY ziyaret edip kolaylıklar diledi.

Bilindiği üzere 21 Mart 2020 tarihli Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’mızca yayımlanan genelge kapsamında bu sınırlamalara uymayan 65 ve üstü yaşındaki vatandaşlarımıza İl İdaresi Kanunun 11. Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27. Maddesi gereğince para cezası uygulanacağını hatırlatır, sağlıklı günler dileriz.

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER