Deniz Feneri Onarılıyor

Renkli sprey boyalar ile sürekli olarak kirletilen deniz feneri kısa bir süre sonra yeni görünümüne kavuşacak.

Deniz Feneri Onarılıyor

2015'de yitirdiğimiz ünlü müzisyen, Devlet Sanatçısı Müzeyyen Senar'ın ilk eşi Mimar Ali Senar tarafından 1943 yılında ilçemize yapılan ilk modern deniz fenerinin Kıyı Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olması nedeniyle onarımı uzun bir süredir gerçekleştirilemiyordu. Deniz fenerinin işletme hakkının Gerze Belediyesi’ne geçmesi ile birlikte hazırlanan projenin hayata geçirilmesi için ilk adım atıldı.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’dan edinilen bilgiye göre korkulukların sökülmesi ile başlayan çalışmalar gerekli çevre düzenlemesi ve dinlenme alanlarının yapılması ile devam edecek. Çevre düzenlenmesinin yapılmasından sonra ise ziyaretçiler için çay içme yeri yapılması planlanıyor. Gerze’nin en çok ziyaret edilen yerlerinden birisi olan deniz fenerindeki çalışmaların kısa sürede tamamlanarak yaz aylarına hazırlanması düşünülüyor.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gerzeli
Gerzeli - 6 yıl Önce

Bil hassa yaz aylarında,gece geç saatler de,genç arkadaşlar,bira şişelerini kırmak sureti ile fenerin deniz kıyısını cam kırıkları ile dolduruyor.bu da o bölgeyi gezen bir insana zarar verebilir.Korkuluklara cezai müeyyide uygulanacağına dair uyarı asılmalı.Saygılar

banner381
SIRADAKİ HABER