Deprem Haftası Mesajı

Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz Deprem Haftası ile ilgili mesaj yayınladı.

Deprem Haftası Mesajı

Toplumumuzda deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı daima hazırlıklı olunması amacıyla, ülkemizde her yıl 1–7 Mart tarihleri arasındaki hafta, “Deprem Haftası” olarak kutlanmaktadır.

 Deprem Haftası, bilinçlenme, depreme karşı daha dayanıklı yapılar yapma, bir deprem felaketi halinde de, toplum bilinci ve dayanışması içinde hareket edilmesi bakımından hayati önem arz etmektedir. Ani Gelişen Doğal Afet olarak değerlendirilen depremler, yaşandıkları bölgelerde çok büyük can ve mal kaybına sebep olmaktadır. Ülkemizde son yıllarda yaşanan 17 Ağustos 1999 Gölcük, 12 Kasım 1999 Düzce ve 23 Kasım 2011 Van depremleri toplumumuzda deprem olgusunun çok boyutlu olarak değerlendirilmesini sağlamış ve deprem bilincinin geliştirilmesine yönelik çok önemli adımlar atılmıştır.

İlimizin deprem haritası incelendiğinde, en riskli bölge olan Boyabat, Durağan ve Saraydüzü İlçelerimizin bulunduğu bölgenin deprem açısından risk olduğu görülmektedir.

“Afet Öldürmez İhmal Öldürür” veciz sözü gereğince bina yapan vatandaşlarımız ile denetim yapan kurum ve kuruluşlarımıza önemli görevler düşmektedir. Binanın yapımında yer seçimi, zemin etüdü, proje ve inşaat safhaları titizlikle yapılmalı, çıkarılan ilgili kanun, yönetmelik ve diğer kurallara titizlikle uyulmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm yurttaşlarımıza deprem felaketinden ve diğer doğal afetlerden uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dileyerek, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


  Dr. Ahmet CENGİZ

      Sinop Valisi

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2013, 10:02
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER