Dernek Başkanı Seçtiler

İstanbul’daki Büyük Kızıklılar bir araya geldi.

 Sinop ili Dikmen İlçesine bağlı Oğuzun 24 Boyundan 10.Kolu olan Kızık Boyu Köyü olan Büyük Kızık Köyü Olağan Dernek Seçimi 10 Aralık 2017 Pazar günü kalabalık bir katılım ile İstanbul Kağıthane Hürriyet Mahallesi Dernek Merkezinde yapıldı.

Kızıkların bütünleşmesinde ve kaynaşmasında önemli rol oynayan Araştırmacı Tarihçi Yazar Nafi Çağlar ‘ın katılımı ile heyecanlı bir havada seçim gerçekleşti.

Sabri Çağlar ile Kadir Eren’in katıldığı başkanlık seçiminin galibi Kadir Eren oldu.

İş Adamı Mehmet Yavuz’un girişimleri ile Dernek Kızık Boyu Birliği Federasyonunu oluşturma ve katılma kararını oy birliği ile aldı.

Tarihçi Yazar Nafi Çağlar,” Bu oluşumda önemli katkısı olan Mehmet Yavuz’a tüm Kızık Boyu Beyleri adına teşekkür ederek, tüm Dünya Kızıklarına bu önemli çalışmanın büyük yansıması olacağını belirtti. Mehmet Yavuz’a Kızık Boyu adına önem atfeden bu kararın alınmasında önemli rol oynamasından ve tarihe not düşülecek bu birliğin sağlanmasına yönelik çabalarından dolayı Türk Milleti adına Büyük Kızık Dernek Yönetimine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Ayrıca Dikmen Dernekleri Federasyonu Kurucu Üye sıfatı yapılan oylamada oy birliği ile Dikmen Dernekleri Federasyonuna katılma kararı oy birliği İle alındı. Güçlü Büyük Kızık, Güçlü Dikmen için hayırlı olsun.

Bizleri bu günümüzde yalnız bırakmayan SERDER Dernek Başkanımız Ali Ateş’e, İş Adamımız Fatih Erdoğmuş’a, Kösağıl Dernek Başkanımız Özer Aydoğdu’ya ve Hüseyin Koç’a, Büyük Kızık Köyü Halkı adına teşekkür ediyorum.

Seçimin galibi yeni yönetime Büyük Kızık Köyüne Kızıklara yaraşır büyük hizmetlere imza atmasını temenni ediyor kendisine ve ekibine başarılar diliyorum.

Mehmet Yavuz.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2017, 14:16
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER