Dikmen Müftülüğünden Anlamlı Ziyaret

Dikmen İlçesi Müftüsü Hanefi Çakmak Saray Köyü, Dumanlı Köyü ve Çorak Mahallesinde ikamet eden bazı gazilerimizi ziyaret etti.

Dikmen Müftülüğünden Anlamlı Ziyaret

  Saray Köyünde ikamet eden Kore Gazisi Mevlüt Necati Arat anılarını anlatırken Ogünleri adeta yeniden yaşıyordu ve anlatmaya başladı. “Hocam ben 83 yaşındayım,  Köyde hanımla beraber yaşıyoruz. Ben Ankara’da asker idim. Kore’ye asker gidecek dediler ve kuralar çekildi kurada çıkanlardan birisi de bendim. Hazırlığımızı yaptık Ankara’dan trenle İskenderun’a gittik. Burada altı gün bekledik. Daha sonra bizi vapura bindirdiler ve 27 gün Kore’ye yolculuk yaptık. Vapurdan indikten sonra 24 saatte arabalarla gittik ve karargâha ulaştık. Başımızdaki Binbaşı dedi ki “Bu çocuğu bana babası emanet etti bunu iyi bir yere verin “dedi. Beni Fenni İstikam Çavuşu yaptılar. Orada vatanımızı iyi bir şekilde temsil ettik. Fenni İstikam Çavuşunun görevi yanındaki askerlerle beraber mayın döşeme, mayın sökme, köprü kurma vs. gibi işlerle uğraşırdık. Hatta yine böyle bir günde başımızda Yüzbaşı ile beraber mayın taraması yaparken detektör ötmeye başladı ben dedim ki “komutanım mayın var detektör ötüyor “dedim fakat Yüzbaşı beni dinlemedi az bir vakit sonra beş mayın bir anda patladı. Yüzbaşının belden aşağısı koptu, ben bacağımdan yaralandım hemen Simon limanına gönderdiler, oradaki Amerikan hastanesine tedavimiz devam etti. Hastanede 27 gün kaldım. Hala o patlamanın izleri vücudumda mevcuttur. Tedavimiz bittikten sonra tekrar birliğime gönderdiler. Ondan sonra beni hafif işlerde görevlendirdiler.” dedi. 2003 kendisine ulaşan 2 kişinin, uzun zamandır kendisini aradıklarını ve kendisine Kore Cumhuriyeti Barış Büyükelçisi madalyası ile belge gönderildiğini ifade eden gazi, onlara “ben madalyayı cephede aldım” dediğini, madalya belgeyi daha sonra Sinop” ta aldığını belirterek sözlerini noktaladı.

  Dumanlı Köyünde ikamet eden Kore Gazisi Mustafa Karga, Kore’ye gidişlerini şöyle anlattı ”Ben Erzurum’ da askerdim. Tabi ki oralar çok soğuk idi. Bir gün içtimada komutanımız şöyle dedi. “Kore’ye Türkiye’den de asker gidecek aranızdan gönüllü olarak gitmek isteyen var mı?” diye sordu. Hiç tereddüt etmeden ileri çıktım. Bizi oradan İzmir’e gönderdiler, oradan da vapurla 1 aylık yolculuk neticesin de Kore’ye vardık. Orada Vatanımızı en güzel bir şekilde temsil etmeye gayret ettik. Hocam Bronşit oldum; nefes darlığı çekiyorum. Önceden camiye vakit namazlarına hanımımın da yardımıyla gidiyordum fakat şu anda evden dışarıya çıkamıyorum. En azında akülü bir arabam olsa hem vakit namazlara camiye gider ve hem de dışarıya çıkmış olurum. Şu anda bize kızım bakıyor o da liseyi dışarıdan bitirmek üzere, kendi gayreti ile üniversite imtihanlarına girdi, benden bilgisayar istiyor derslerine daha iyi çalışabilmek için, fakat imkanım olmadığı için de alamıyorum” dedi.

  Çorak Mahallesinde ikamet eden Kıbrıs Gazisi Mustafa Şimşek ise anılarını “ben Kıbrıs çıkarmasında Piyade Çıkartma Birliğinde görevliydim. Çatışmalara katıldım bu günleri göreceğim hiç aklımıza gelmezdi. Ama şükürler olsun Allah’ım bu günleri gösterdi “ sözleri ile dile getirdi. Ziyaretlerde gazilere Dikmen İlçe Müftülüğü personelince hazırlanan hediye paketleri sunulurken; İlçe Müftüsü Hanefi Çakmak duygularını  “Gazilik nesiller boyu taşınacak onurdur, Gazilerimizi ziyaret etmeye devam edeceğiz” sözleri ile dile getirdi.












Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2013, 10:43
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER