Din Görevlileri Haftası Başladı

Hafta nedeniyle İlçe Müftülüğü Kültür ve Sanat Merkezinde bir konferans tertip etti.

Din Görevlileri Haftası Başladı

İçinde bulunduğumuz Camiler ve Din Görevleri Haftası nedeniyle, İlçe Müftülüğünce tertip edilen ve  ilçemiz Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen “Cami ve Namaz” konulu konferansa, ev sahibi İlçe Müftüsü Ali Işık’ın yanı sıra Dikmen Müftüsü Hanifi Çakmak ve AK Parti milletvekili adayı Nazım Maviş, Diyanet İşleri Çalışanları, kamu kurum ve kuruluşlarının daire müdürleri ve vatandaşlar katıldılar. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi İletişim Uzmanı, Araştırmacı Yazar Fatih Akbaba’nın konuşmacı olarak katıldığı konferanstan önce saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşımız okundu.

Yaptığı açış konuşmasında İlçe Müftüsü Ali Işık konuklarına katılımları için teşekkür ederken, kurumlarının geçmişte namazın tüm toplum katmanlarına sevdirilmesi için gerçekleştirdikleri etkinliklere ait açıklamalarda bulundu. Işık cami sayısı ile kıyaslandığında, namaz kılanların oranının düşüklüğüne değinerek, bunun başta din görevlileri olmak üzere herkesin görevi olduğunu ifade etti.

Ardından gerçekleştirilen Kur’anı Kerim tilavetinin sonra,  izleyenlere namaz konulu bir sinevizyon gösterimi sunuldu.

Sinop, Saraydüzü ve Durağan’daki konferanslarından sonra  kürsüye gelen konuşmacı Fatih Akbaba konuşmasına, Gerze’de olmaktan ve katılımdan memnuniyetini dile getirdikten sonra, insanın zaafları ve aşk arasında kurgulanan ve son derece anlamlı bir mesajla sunduğu hikayesi ile başladı. Namazın toplumsal işlevine ve insanları kaynaştırıcı özelliği ile dini vecibelere göre yerine getirilmesi gereken namaza toplumsal ilişkilerin etkisi üzerinde verdiği, içinde insan hayatından da örnekler de bulunan birbirinden çarpıcı mesajları içeren konuşması sık sık izleyenler tarafından coşkuyla alkışlandı.









Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 18:29

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER