Diyojen Heykeli Kaldırılıyor Mu?

Erbakan Vakfı kaldırılması için mücadele ediyor.

Diyojen Heykeli Kaldırılıyor Mu?

Sinop'ta bulunan Diyojen heykelinin kaldırılması için Erbakan Vakfı Basın Açıklaması yaptı.

Memleketimizin zor günlerden geçtiği bir dönemde İlimiz Sinop’ta garip ilginç olaylar gerçekleştirilmek isteniyor. Bu gün burada bulunmamızın asıl sebebi sadece Sinop doğumlu olmasından başka bir özelliği olmayan bizim özkültürümüzle hiçbir bağı bulunmayan aile geçmişi kalpazanlık olan Yunanlıların cezası ile Sinop’tan kovulan diyojen isimli bir şahısın heykelinin dikilmesini kabul etmiyoruz. Sinop’u ve Sinop’luyu Türk halkını tarihi yanılgıyla ile aşağılarcasına elinde fenerle Sinop’ta adam arıyorum diyerek hepimizi küçük görmüş olan bir şahsın heykelinin en kısa zamanda kaldırılmasını ERBAKAN VAKFI ve sivil toplum kuruluşları olarak başta Belediye Başkanı ve Valilik makamından talep ediyoruz ve takipcisi olacağız.

Tarihçiler ve bilgi sahibi olan herkes bilmeli ki bu şahıs Sinop’ta doğmuş sadece 1 yıl yaşamış Atina sokaklarında elinde fener ile adam aramış ama ne yazık ki Sinop’ta adam aramış gibi lanse edilmiştir. Bunu kabul etmiyoruz etmeyeceğiz. Sinop’u ve Sinop’luyu temsil edecek çok değerli tarihi şahsiyetler mevcudur;bunların başında Canını ortaya koyan Peygamber efendimizin soyundan olan Seyit Bilal Hz.,Erbakan hocamızın dedesi Sinop Kale Muhafaza Komutanı Binbaşı Hali AĞA,Prof.Dr. Necmettin ERBAKAN, yine ismi tarihe geçmiş onlarca şahıs var iken neden bu şahısın heykeli dikilmiştir. Eğer bir heykel dikilecekse gerçekte Sinop’a ve Sinop’luya hizmet etmiş tarihi şahsiyetlerin heykeli dikilmelidir. Necip Fazıl KISAKÜREK’in Sakarya şiirini hatırlatmak istiyoruz. Eyvah,eyvah Sinop’um sana mı düştü bu yük? Bu dava gür, bu dava öksüz,bu dava büyük, Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz; Sen kıvırıl ben gideyim; son peygamber kılavuz. Biz bu tarihi Sultan Alpaslan’la 1071 Malazgirt’te yazdık 1453 de İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet ileyazdık, 1461yılında Sinop’u Osmanlı topraklarına Fatih Sultan Mehmet katarak yazmıştır.Kıyamete kadar İslam toprağı olarak varlığını sürdürecektir. Bu gün bizler Erbakan Vakfı ve katılan stk mensupları ile birlikte; Fener Rum patrini arkasına alarak Sinop’umuzu Rumlaştırma rüyası peşinden gidenlere haykırıyoruz. Sinop tarihinde varlık göstermiş medeniyetlerden kalma tarihi eserlerin araştırılması gün yüzüne çıkartılması Sinop ve Sinop tarihi açısında doğru buluyoruz. Ancak Sinop’ta kurulan sözde dernekler vasıtası ile gerçekte Rum rüyası peşinde koşanların heveslerine hizmet eden bir dizi ziyaretler geçen hafta gerçekleşti. Sinop’ta balatlar kilisesi olarak anılan ve 2010 yılından beri kazı çalışmaları sürdürülen bölgeyi ziyaret eden edene…bunların başında Sinop’un yetişdirdiği Genaral İstanbul Miletvekili Şirin ÜNAL Paşa ve Sinop Valisi Hasan İPEK AK PARTİ il başkanı Ali ÇÖPCÜ bu kilise kalıntısının kazı çalışma alanın ziyaret etmiş bulunmaktadır.

Memleketin ve Sinop’un ilgilenilmesi gereken yeterince sorunu var iken neden kazı alanı veya kilise kalıntısı ziyaret edilmiştir. Bizler ve Sinop kamuoyu merak etmekteyiz. Yine chp Sinop Millet vekili Barış KARADENİZ Ve Cemalettin KAYA,Hasan ONUR ile birlikte yapılan ziyaret;Sinop’ta gizli bir faaliyet içerisinde olan Yunan lobisini cesaretlendirdiklerini düşünemiyorlar mı acaba?

O DERNEKLER BİZİ TEMSİL EDEMEZ
Sinop Tarih ve kültür araştırma ile Sinop Kültür ve turizm adlı derneklerin bizleri ve Sinop’u ve Sinop’luyu temsil edemezler “ Bunların adları “Rum kültürü araştırma “ ile “Yunan Kültür ve turizm derneği “olmalı (!) Çünkü başında Sinop geçen Sinop’un turizm kültürü ve tarihini vurgulayıp da gidip fener Rum patriğini Sinop’a ayin yapmaya davet eden bu dernek başkan ve yöneticileri asla ve asla ne Sinop’u ne de biz Sinopluları temsil edemez edemeyecekler de bunlara artık dur demenin zamanı geldi geçiyor bile “Sinopluların bu derneklerin kuruluş amaçlarının perde arkasında yatan gerçekleri araştırmaya davet ediyoruz. Faaliyetlerinin takipçisi olacağız.
Şehit kanı ile bedeli ödenen Sinop’umuzu; Fener Rum rüyası görenlerenlerin; Patrikhanenin ve Sinop’u Rumlaştırma projesi peşine takılanların insafına bırakmayacağız.Vatan sevgisi imandandır; imanımızı ve vatanımızı seviyoruz kıyamete kadar bu emanete sahip çıkacağız.
SAYGI İLE SİNOP KAMUAYU VE TÜRKİYE KOMUOYUNUN DİKKATİNE

İsmail TEZİÇ
ERBAKAN VAKFI

SİNOP İL BAŞKANI

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
hakan
hakan - 7 yıl Önce

vakfınıza ismini veren erbakanın da trilyonluk yolsuzlukta suçlu görülüp cezalandırıldığını ve abdullah gül tarafından bağışlandığını da unutmayın,diyojene çamur atacağınıza önce kendinize bakın

banner381
SIRADAKİ HABER