Dolandırılmayın

Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği faaliyetleri kapsamında Gerzeliler telefon dolandırıcılarına karşı uyarıldı

Dolandırılmayın

  07 Şubat 2014 Cuma günü saat 14 00 da Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği faaliyetleri kapsamında görevliler Gerze Sanayi Sitesini, Gerze Devlet Hastanesini, Taksi Duraklarını ve ilçe halk pazarını ziyaret ederek vatandaşları telefon dolandırıcılarına karşı bilgilendirdi. Ziyaret sırasında görevliler vatandaşlara broşür dağıttı. Ayrıca görevliler ATM'lere, dolmuş duraklarına, dükkanlara telefon dolandırıcılarına karşı uyarıcı afişler astı. Bilgilendirilme sırasında bir çok esnafın telefon ile aranarak kendilerini polis, hakim ve savcı olarak tanıtmak suretiyle dolandırılmaya çalışıldığı broşür dağıtımında anlaşıldı.
Vatandaşlarla sohbet eden görevliler konuşmalarında, Cep telefonlarınızdan sizleri arayarak kendilerini güvenlik görevlisi, kamu görevlisi olarak tanıtan sizlere suç isnat edip, sizi bu suçlardan kurtaracağım diyerek kontör isteyen kişilere itibar etmeyiniz.

Hiçbir kamu görevlisi suçun aydınlatılması için banka yada ATM den üçüncü şahıslara havale yapılmasını istemez.

Sizi bir suçtan kurtarmak istediğini söyleyen şahısların para havale veya kontörpara taleplerini dikkate almayın. Bu tip taleplerle karşılaştığınızda herhangi bir havale veya gönderim yapmadan 155 Polis İmdat numarasını arayın veya en yakın polis merkezine başvurunuz uyarısında bulundular.
























Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2014, 17:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
fikret bayar
fikret bayar - 10 yıl Önce

arnavut kadir bugüne kadar hiç bilgilendirme kağıdı görmedinmi o nasıl bakış

banner381
SIRADAKİ HABER