Dr. Ahmet Cengiz Veda Etti

Mardin Valiliği görevine atanan Valimiz Dr. Ahmet Cengiz ilçemizde veda ziyaretlerinde bulundu.

Dr. Ahmet Cengiz Veda Etti

  Gerze’ye gelişlerinde ilk günkü gibi Hükümet Binası önünde Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Gerze Emniyet Müdür vekili Ayhan Şardağ ile ilçede protokole dahil devlet erkanı tarafından karşılanan Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz protokolle tek tek tokalaşarak hatırlarını sordu. Daha sonra Kaymakam Metin Kubilay ve protokol mensupları ile Kaymakamlık Makamına gelen Vali Cengiz’e burada Kaymakam Metin Kubilay tarafından çini ve yöresel el dokumasından oluşan hediyeler takdim edildi. Makamda yaptığı sohbette Vali Cengiz; Gerze’deki yatırımların belli bir noktaya geldiğini, bunların daha da ileri noktalara taşınacağına olan inancını dile getirerek, Gerze’nin zaten mükemmel bir ilçe olduğunu, gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı tüm Gerzelilere teşekkür ederek herkesi yeni tayin olduğu Mardin’e davet etti.

  Kaymakam Metin Kubilay ise; ilçemize yapılan yatırımlarla ilgili olarak desteklerinden dolayı Vali Cengiz’e teşekkür ederken, birlikte ilçede ezber bozan çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kaymakamlık Makamındaki veda ziyaretini bitirdikten sonra sırasıyla Gerze Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Doğan Çetin ve Tapu Sicil Müdürü İhsan Sandıkçı’yı makamında ziyaret eden Vali Dr. Ahmet Cengiz buradan Gerze Belediyesine geçti. Belediye hizmet binası kapısında Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve belediye personeli tarafından karşılanan Vali Dr. Ahmet Cengiz makama çıktı. Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın Vali Cengiz’e çeşitli hediyeler sunmasından sonra başlayan sohbette Vali Cengiz; Sinop için tek hayalinin Sinop-Samsun-Sarp karayolunda uluslararası bir bisiklet turu düzenlemek olduğunu, bunun zaman içerisinde gerçekleştirilebileceğini umduğunu ifade etti. Belediye Başkanı Belovacıklı ise Vali Cengiz’e hitaben “Sinop’tan ayrılacağınız için üzgünüm, bizim için sürpriz oldu” derken, yatırımlar ile ilgili bilgilendirme ağırlıklı konuşmasında da; önümüzdeki 1,5 yıl içersinde başta doğalgaz olmak üzere, ilçenin kanalizasyon şebekesi, terfi merkezi, derin deşarj ünitesi yapımını gerçekleştirmeyi hedeflediklerini, bu işlemi merkezden taşraya değil, tam aksine taşradan başlatarak merkeze doğru gerçekleştireceklerini, bununla birlikte aynı süre içinde elektrik şebeke kablolarının yeraltına alma işlemini tamamlayarak bu süre içinde Gerze’nin adeta bir şantiyeye dönüşeceğini ve kısa süre sonra hemşerilerine alt yapı sorunu tamamlanmış bir Gerze sunacaklarını ifade etti.

  Belediye Başkanlığındaki veda ziyaretini tamamlayan Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz buradan İlçe Emniyet Müdürlüğüne geçti. İlçe Emniyet Müdür Vekili Ayhan Şardağ ve emniyet çalışanları tarafından kapıda karşılanan Vali Cengiz, veda ziyaretini bitirdikten sonra son olarak İlçe Garnizon Komutanlığına geçti. Burada da Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kıraarslan ve yetkililer tarafından karşılanan Sinop Valisi Cengiz, ilçedeki veda ziyaretlerini noktalamış oldu.

Sinop’a geldiği günden beri ilin ve ilçelerinin sosyal kültürel, ekonomik ve turistik amaçlı kalkınmasını ilke edinen ve nerede ise el atılmadık sorun bırakmayarak adeta Sinop’ un çehresini değiştiren sayın Valimize Gerze Gündem Haber olarak sonsuz şükranlarımızı sunuyor, başarılı çalışmalarına yeni görev yeri Mardin ilinde de devam edeceğine yürekten inanıyoruz.
Fotoğraflar için Haber detayın üstündeki Foto Galeriyi Tıklayın

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2013, 10:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
İSMAİL ÖZTÜRK
İSMAİL ÖZTÜRK - 11 yıl Önce

sayin valim,hersey içi̇n çok tesekkürler..

banner381
SIRADAKİ HABER