Dr. Ahmet Cengiz’den Veda

Mardin'e atanan Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, gazetecilerle vedalaştığı toplantıda ağlamamak için kendini zor tuttu, ancak bu kez gazeteciler ağladı.

Dr. Ahmet Cengiz’den Veda
  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan son valiler kararnamesiyle Mardin Valiliği görevine atanan Sinop Valisi Ahmet Cengiz, basın mensuplarıyla son toplantısını yaparak gazetecilere veda etti. İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen programa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Şimşek, Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ile il genelinde görev yapan basın mensupları katıldı. Vali Cengiz, Sinop'un en yaşlı gazetecisi 84 yaşındaki Ali Sezer'i her toplantıda olduğu gibi yanına oturttu.

  Konuşmasında Mardin ve Sinop'un bölgelerinde önemli iller olduğuna dikkat çeken Vali Dr. Ahmet Cengiz, "Mardin de Sinop gibi turistik bir kent. Bu iki kent arasında bir işbirliğinin faydalı olacağını düşünüyorum. Sinop ile Mardin arasında böyle bir diyaloğun kurulmasını arzu ederiz. Bu diyaloğu kurarsak iki ilimiz için de güzel olacaktır. Öğrenciler, sanayiciler, STK'lar gençler bu iki il arasında köprü olur" dedi.

  Görev süresi boyunca Sinop basınıyla çok güzel bir uyum yakaladıklarını belirten Vali Cengiz, bu konuda Sinop basınının örnek olduğunu söyledi. Sinop'ta görev yaptığı 28 ay boyunca yapılan ve hala devam eden projeler hakkında bilgi veren Cengiz, toplantı sonunda duygusal anlar yaşadı. Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada'nın, Vali Cengiz için yazdığı şiiri okuduğu sırada ağlamamak için kendini zor tutan Vali Cengiz, bir süre konuşmakta güçlük çekti. Bu sırada şiiri okuyan Hikmet Kurada gözyaşlarını tutamazken, duygusal atmosfer nedeniyle bazı basın mensupları da ağladı. 

Vali Cengiz, yeni görev yeri Mardin'de kısa süre sonra göreve başlayacak.





















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2013, 12:52
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER