Durmak Dinlenmek Bilmiyor

Gerze Kaymakamı Metin Kubilay gün geçmiyor mutlaka bir köyümüzde incelemelerde bulunuyor.

Durmak Dinlenmek Bilmiyor

  Gerze Kaymakamı Metin Kubilay’ın 10 Temmuz 2013 Çarşamba günkü iş ve inceleme gezilerinin ilk durağı yapımı devam etmekte olan, Karlı-Sorkun-Güzelyurt 1. Kat yol asfalt kaplama çalışmaları oldu.

  Kaymakam Kubilay beraberinde Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Orman İşletme Müdürü Mustafa Ertekin, KÖYDES Müdürü Mehmet Kutlu, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç ve Köy Hizmetleri Şantiye Şefi Rıdvan Kalyoncu ile birlikte yaptığı incelemedeki konuşmasında; 2013 yılı KÖYDES programı kapsamında bulunan Karlı-Sorkun-Güzelyurt grup yolu 1. Kat asfalt kaplama işinin 240.000.00 TL. ödenek ayrıldığını, 3 km. asfalt yol yapımı olarak planlanan yolun alt temel hazırlama işinin il özel idaresi makine parkı ve elemanlarınca yürütüldüğü bilgisini verirken, çalışmalarda desteğini esirgemeyen Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, il genel meclisi üyeleri Cumhur Kurt ve Necmettin Çakır, birlik encümen üyeleri, il özel idaresi personeli ile birlik personeline, Karlı köyü muhtarına ve köy halkına teşekkür etti. Daha sonra Sorkun köyünde oluşturulan Bal ormanında incelemelerde bulunan Kaymakam ve beraberindekiler buradan Sorkun köyü Aloğlu mahallesinde yapılan çalışmaları incelemek üzere mahalleye geçtiler. Çalışmalar hakkında bilgi veren Kubilay; “ Sorkun köyü  Aloğlu mahallesi içme suyu işlerinde kullanılmak üzere, 1320m. 10 atü boru ve iş makinesi birliğimizce temin edilerek, işçiliği köy halkı tarafından karşılanmak suretiyle içme suyu sıkıntısı giderilmiştir.

  Ayrıca Sorkun köyü merkez mahalle beton yol yapımı için gerekli olan 170M3. Hazır beton ve 2958 kg. demir birliğimizce temin edilmiş olup, yine işçiliği köy halkımız tarafından gerçekleştirilerek yaklaşık 200m. Beton yol yapım işi de Devlet-vatandaş işbirliği yapılmış ve bu çalışmalar için birliğimizce 25.649.57 TL. harcama yapılmıştır. Burada da başta Sinop ve Valisi Yavuz Selim Köşger ve emeği geçenlere teşekkür eden Gerze Kaymakamı Metin Kubilay ve beraberindekilerin 3. Durağı saat 10.00 da Kabanlar köyü menfez çalışmalarını denetlemek üzere Kabanlar köyü oldu. Kaymakam ve beraberindekiler köyde muhtar Şaban Kaban ve köy halkı tarafından karşılandılar.  Yapılan incelemede konuşan Kubilay; ilçemiz Kabanlar köyü deresinde kullanılmak üzere 8 adet 2x2 prefabrik kutu menfezin birlikçe temin edilerek yerine yerleştirme işinin tamamlandığını ve bu işler için toplam:12.744.00 TL. harcama yapıldığını belirtti. Kubilay burada da yine başka Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger olmak üzere emeği geçen yönetici muhtar ve vatandaşlara teşekkürlerini sundu.
Haber: Nurgül Gençay








































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2013, 13:20
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER