Ehliyet Sınavında Yeni Dönem

Sürücü adayları, bundan sonra ehliyet almayı daha da zorlaştıran yeni düzenlemeye göre sınava girecek.

Ehliyet Sınavında Yeni Dönem

  Milli Eğitim Bakanlığı trafik kazalarını azaltmak, bilinçli sürücülerin eğitilmesi için Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’ni Mayıs ayında yenileyerek, ehliyet almayı zorlaştıran bir düzenleme getirdi. Yönetmelikte en büyük değişiklik ise direksiyon sınavlarındaki puanlama sisteminde yapıldı. Önceki yönetmeliğe göre 100 puan üzerinden belirli kriterlere göre değerlendirilip hata yapıldığında puan düşülüyordu. Yeni düzenlemede bu uygulama kaldırılıp yerine daha sıkı kurallar getirildi.

  Adayların direksiyon sınavında değerlendirilecek hususlardan sadece birinde hata yaptığında sınavdan elenmesine neden olacak. Örneğin, sınav esnasında arabaya bindiğinde emniyet kemerini takmayan, ayna ve koltuk ayarlarını kontrol etmeyen sürücü adaylarının sınavı araç hareket etmeden sona ermiş sayılacak. Sınavdaki yeniliklerden bir diğeri de sınav için 30 dakika süre verilmesi olurken, müfettiş ve bakanlık denetçisi görevlendirilecek. Direksiyon eğitimi sınavına girecek olan adaylar, değerlendirme kriterleri arasında ilk kez yer alan aracı geri viteste kullanma, araçların arasına park etme yeteneklerine göre de değerlendirilecek.

  Sürücü adaylarından direksiyon sınavının zorlaştığını bilmelerini isteyen Avcı, “Çünkü trafikte hata yapan bunu ya hayatıyla ya da başkasının hayatı ile ödüyor.” dedi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2013, 23:40
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER