Emekli Öğretmen Münevver Arslan

Gerze’de onun ismini duymayan yoktur her halde aranızda.

Emekli Öğretmen Münevver Arslan

Gerze’de ikamet etmekte olan emekli öğretmen Münevver Arslan’dan söz ediyoruz. Hepimiz onu ilçeye yeni bir kütüphane yapılabilmesi için 600 metrekare arsa üzerindeki evini bağışlaması ile tanıyarak gurur duyduk.

Münevver öğretmenimizle adını taşıyan halk kütüphanesinde bir araya gelerek onu daha yakından tanıdık ve kendisiyle keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Münevver Arslan(77) Köşk Mahallesi Topçuoğlu Sokakta büyüdü. Annesi Safiye Hanım, babası Kazım Bey(Gürcü Kazım). On çocuklu bir ailenin son çocuğu.

İlköğrenimini İnkılap İlkokulunda(1952), ortaöğretimini Gerze Ortaokulunda(1955) tamamlayarak İstanbul’ Kandilli Kız Lisesi’nde eğitimine devam etti(1958). İstanbul Eğitim Enstitüsü’nde Matematik ve Fen Bilgisi bölümünü bitirdi(1960).

İlk görev yeri Zonguldak’ın Ereğli ilçesi oldu.1964’te İngiltere’deki Exeter Üniversitesi’nde burslu olarak iki sene İngilizce eğitim aldı. Buradaki eğitimini tamamladıktan sonra İngilizce, Matematik ve Fen Bilgisi Öğretmeni olarak Samsun Koleji’ne atandı. 1982 yılında kendi isteği ile emekliye ayrıldı.

Emekliliğinin ardından bir süre sonra doğup büyüdüğü memleketine Gerze’ye yerleşme kararı aldı. On altı sene önce ismini taşıyan kütüphanenin binasını yaptırdı. Birkaç sene yazlık amaçlı kullandığı evini 2015’in ikinci zaman diliminde kütüphane haline getirilmesi için gerekli resmi başvurusunu gerçekleştirdi.

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu ve beraberindeki heyet, 600 metrekare alan üzerindeki evde incelemelerde bulunmak üzere Gerze’ye geldi. Altı ay süren hazırlık süreci tamamlandıktan sonra 12 Nisan 2016’da Münevver Arslan İlçe Halk Kütüphanesi resmi açılışını gerçekleştirdi.

Münevver Öğretmen, “ Toplum olarak okumayı, anlamayı ve düşünmeyi her zaman ilke edinmeliyiz kendimize. Farkı fark etmek için çok yönlü düşünebilmek gerekir. Kişilik kazanmanın birinci yolu kitap okumaktan geçer. Hz. Mevlana’nın deyişiyle mutluluğu evde beklemek yerine mutluluğa koşarak gitmenin yolu da kitaptan geçiyor. Sözlerimi burada noktalarken herkese kitapla kalın, hoşça kalın diyorum.” şeklinde konuştu.

Haber: Özge İnce




















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2016, 15:39

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER