Engellileri Rahatlatacak Hizmet

GENDER ve Gerze Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirildi.

Engellileri Rahatlatacak Hizmet

Gerze Tüm Engelliler Sosyal Yardımlaşma Derneği(GENDER) Başkanı Birol Sazak engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak bir hizmet için kolları sıvadı. Hazırladığı projeyi Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ya sunan Sazak’ın girişimleri sonucunda ilçemiz Hurma Dibi Halk Plajı’na sosyal hayata katılım gibi en temel ihtiyaçlarından ve haklarından mahrum kalan bedensel engellilerin denizde yüzebilmesi için gerekli yüzme alanı yapıldı.

Konu ile ilgili olarak bilgi edindiğimiz Belovacıklı,”  Engellilerin yaşam kalitesini artırmak ve günlük hayatlarını kolaylaştırmak bizim öncelikli ve en çok önem verdiğimiz konulardan biridir. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak bir projesi olan herkesi Gerze Belediyesi’ne bekliyoruz.” dedi.

GENDER Başkanı Sazak, “ Her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunu belirterek projelerimizi bu kapsamda yürütüyoruz. GENDER yaklaşık iki sene önce ilçemizde faaliyet göstermeye başladı. Dernek olarak amacımız ilçemizdeki tüm engelli vatandaşlarımızın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda hayatlarını kolaylaştırabilmek için gerekli desteği vermektir. 

Belediye Başkanımızın desteği ile yaklaşık iki ayda sonuna geldiğimiz proje ile bedensel engelli vatandaşlarımızın deniz kenarında ailesi ile birlikte piknik yapması ve denizde yüzebilmesi kolaylaştı. Bir hafta önce kullanıma açılan bu alanın engelliler için olduğunu hatırlatarak vatandaşlarımızın uyarı levhalarına dikkat etmesini ve burayı işgal etmemelerini rica ediyoruz.. Projemize sunduğu destekten ötürü Gerze Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Engelli vatandaşlarımız için çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2017, 14:43
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER