Erkılıçoğlu, “Basında Çıkan Haberler Asılsız” dedi

Geçtiğimiz günlerde Sinop’ta Gençlik Muhalefeti ve GÜMÇED’in birlikte düzenlediği “Doğa ve Gençlik Kampı’nda yaşanan olaylarda ülkücü gençlerinde olduğu söylemleri üzerine Sinop Ülkü Ocakları tarafından açıklama geldi.

Erkılıçoğlu, “Basında Çıkan Haberler Asılsız” dedi

  Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Erkılıçoğlu yaptığı açıklamada “Ülkücü hareket hiçbir zaman bu olayların içinde yer almamıştır. Olayların aslı, astarı bilinmeden, iyice araştırılmadan yapılan haber; yalan, iftira ve taraflı haberdir. Haberler, doğru ve tarafsız yapılmalıdır” dedi.

  Sinop’ta geçtiğimiz hafta sonu nükleer santrali protesto eden bir grup ile vatandaşlar arasında Aşıklar caddesi üzerinde çıkan kavgada 11 kişi yaralanmış, burada başlayan olaylar gençlerin kamp kurduğu abalı köyü bölgesine kadar sıçramıştı. Çıkan olaylarda Sinoplu Ülkücü gençlerinde yer aldığı söylentileri üzerine Sinop Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Erkılıçoğlu tarafından bir açıklama yapıldı. Ülkücü gençlerin çıkan olaylarda asla yer almadığın belirten Erkılıçoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Geçtiğimiz günlerde Sinop’ta Gençlik Muhalefeti ve GÜMÇED’in birlikte düzenlediği “Doğa ve Gençlik Kampı”nda yaşanan olaylarla ilgili olarak başta “Muhalefet” olmak üzere bazı sosyal medya ve basın kuruluşlarında olaylarda “Ülkücüler”in de olduğu yönünde mesnetsiz haberlerin yer aldığını görmekteyiz.

  Ülkücü hareket hiçbir zaman bu olayların içinde yer almamıştır. Olayların aslı, astarı bilinmeden, iyice araştırılmadan yapılan haber; yalan, iftira ve taraflı haberdir. Haberler, doğru ve tarafsız yapılmalıdır.

Ülkücü hareketi, böyle basit olayların içine karıştırarak küçük düşürmeye çalışmak, ülkücüleri eşkıya gibi göstermek; ülkücülüğü hala kavrayamamış, örümcek kafalı, zehirli zihniyetlerin ürünüdür.  

Ülkücü kimliği ve ülkücü hareketi karalamaya yönelik bu tür söylemlerde bulunanları ve bu mesnetsiz haberleri yapan sosyal medya ve basın kuruluşlarını nefretle kınıyor; ahlaklı, ilkeli ve gerçek haber yapmaya davet ediyoruz.

Ayrıca barışın, huzurun ve kardeşliğin daha da sağlamlaştığı bu mübarek ayda, Sinop’umuzda huzur bozacak bu tür olayların yaşanması bizleri son derece üzmüştür. Gençlerimizi bu noktada birbirlerine karşı biraz daha sabırlı, hoşgörülü ve saygılı olamaya davet ediyoruz. Tüm kamuoyuna saygı ile duyurulur.” dedi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2014, 09:57
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER