Festival Etkinlikleri Başladı

Gerze Belediyesi 40. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Festival Etkinlikleri Başladı

  Gerze Belediyesi 40. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 10 Ağustos 2013 Cumartesi günü saat 17 00 de Hükümet Konağı önünde yapılan tören ile başladı. Törene katılanları Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve beraberindekiler karşıladı. Törene, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Dikmen Kaymakamı Alparslan Altınışık, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Albay Osman Çoşkun, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, CHP Grup Başkanvekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, CHP Sinop İl Başkanı Mustafa Acun, Sinop İl Özel İdare Genel Sekreteri Orhan Alpay ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.
  Tören Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın Atatürk Anıtının önüne çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın açılış konuşmasının ardından festival etkinlikleri yapılan alana kortej yürüyüşü düzenlendi.

   Orta Çay Bahçesi karşısında, Peşkir Sergisi ve Peşkir Atölyesi, ahşap oyuncak atölyesi, ahşap yakma ve oyma atölyesi, kotra atölyesi, susak boyama atölyesi, uçurtma atölyesi, ebru atölyesi, kaligrafı atölyesi, çini seramik boyama atölyesi, taş boyama atölyesi ve keçe atölyesi konuklar tarafından gezildi. İskele meydanında gerçekleşen, Gerze ve Hacı Kadın Horozu Tanıtım Standı, Aşkın Ayrancıoğlu Karikatür Sergisi, Feriye Çekiçoğlu Karikatür Sergisi, Ek Sanat Hacı Kadı Horozu Karikatür Sergisi, Gerze Fotoğraf Kulübü Fotoğraf Sergisi gelen konuklar tarafından gezildi.

   İskele Meydanında stant açılışlarının gerçekleşmesinden sonra; Kud Rudar Lukavaç, Büyükçekmece Halk Oyunları Ekibi, Gerze Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Ekibi, Samsun Atafem Halk Oyunları Ekibi, Horon Yeri Halk Oyunları Ekibi ve Bursa Yıldırım Belediyesi Erguvan Halk Dansları Topluluğunun gösterilerine yer verildi.

















































































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2013, 12:46
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER