Festival Tüm Hızıyla Sürüyor

Gerze Belediyesi 1. Uluslararası Gençlik Festivali büyük bir coşku ile devam ediyor.

Festival Tüm Hızıyla Sürüyor

Gerze Belediyesince 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 97. yılı kutlamaları çerçevesinde organize edilen Gençlik Festivali tüm hızıyla devam ediyor.

Festivali 2. Gününde saat:15.00’de Gerze Belediyesi Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde sergilenen ve çocuklarımıza yönelik tiyatro oyunundan sonra etkinliklere akşam da devam edildi. Akşam programının ilk etkinliği ise saat:08.00’de eski cezaevi önünden start alan, Kaymakam Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Emniyet Müdürü Şenol Yapıcı ve her yaştan Gerzelinin katılımı ile gerçekleştirilen Gençlik Yürüyüşü idi. Ellerinde meşaleler her yaştan yüzlerce Gerzeli davul ve zurna eşliğinde marşlar söyleyerek Okullar caddesini takip ederek akşam eğlencelerinin düzenleneceği Atatürk Meydanına geldiler.

Buradaki törende saygı duruşu ve ardından büyük bir katılım ve coşku ile söylenen İstiklal Marşımızdan sonra açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye gelen Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, ülkenin içinden geçmekte olduğu sıkıntılı sürece dikkat çekerek, emperyalist güçlerin ülkemiz üzerinde tezgahladığı oyunlara gelinmemesini belirterek, terör olayları nedeniyle hayatlarını kaybeden şehitlere rahmet ve geride bıraktıklarına başsağlığı diledi. Başkan ayrıca Atatürk’e Saygı Yürüyüşü gerçekleştirerek Gerze’den Samsun’a yürüyerek giden Ultra Doğa Yürüyüşçülerini de sahneye alarak onları bu anlamlı etkinlik nedeniyle kutladı. Festivale konuk olarak katılan Gürcistan Devlet Halk Dansları Topluluğu, Belarus Ekibi gösterileri ve Samsun Horon Yeri Folklor ekibi, jonglör gösterileri, ateşbaz ve ritmik jimnastik  gösterileri ile süren muhteşem gece, hafta nedeniyle tertiplenen, bay ve bayanlar kategorisinde düzenlenen kros, masa tenisi, satranç ve bilek güreşi yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin protokol tarafından verilmesinin ardından Gerze Belediye Konservatuarı Halk Müziği ve Gitar Kursu öğrencilerinin konserleri ile devam etti.

Gecenin finalini ise grup Antik yaptı. Gerzeli sanatçılardan oluşan grup gençlerle birlikte seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle izleyenlere doyumsuz bir müzik ziyafeti çekti.

Festivalin 20 Mayıs 2016 tarihindeki son gününde saat:17.00-19.00 arasında Belarus, Gürcistan ve Türkiye’nin katılacağı Gençlik Atölyeleri ile, saat:19.30’da Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezindeki tiyatro oyunu seyircisi ile buluşacak.

Fotoğraflar İçin Tıklatın

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 11:03

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER