Gençlik Festivali Başladı

Gerze Belediyesi 1. Uluslararası Gençlik Festivali start aldı

Gençlik Festivali Başladı

Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı kabul edilen, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından 19 Mayıs 1919 Samsun’da başlatılan özgürlük hareketinin ülke çapına yayılarak, ittifak devletlerinin ülkeden kovulması ve Cumhuriyetimizin ilanına kadar devam eden sürecin kaydı niteliği taşıyan ve ulu önderin gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının adına ve ifade ettiği anlama uygun bir coşku ve görkemlilikle kutlanması amacıyla Gerze Belediyesince düzenlenen 1. Uluslararası Gençlik Festivali Atatürk Meydanında başladı.

    İlçemiz Hükümet Meydanı'nda başlayan gösterilerde ilk olarak liseler arası gerçekleştirilen "Masa Tenisi, Satranç ve Bilek Güreşi" yarışmalarının finalleri yapıldı. Bay-Bayan kategorilerinde yarışan sporcularımızın kıyasıya mücadelesi meydanı dolduran vatandaşlarımızın yoğun destek ve tezahüratları ile renk kazandı.

10. Yıl marşının kutlamaya katılanlarca büyük bir coşku ile söylenmesinin ardından, Gürcistan ve Belarus ülkelerinin konuk olarak katıldığı festivalde Gürcistan Devlet Halk Dansları ekibi sergilediği oyunlar ile vatandaşlarımızın takdirini kazandı.    

Ekiplerin performanslarını sergilediği festivalde daha sonra sahneye Belarus Akrobasi Ekibi çıktı. Avrupa Şampiyonu olan ekip, sergilediği performans ile izleyicilerimizin yüreğini ağzına getirirken inanılması zor hareketlerin sergilendiği gösteri alkışlar eşliğinde sona erdi.    

 Gecenin son performansında ise vatandaşlarımız müzik ziyafeti yaşadı. Yaklaşık 40 kişiden oluşan Sinop Güzel Sanatlar Lisesi Pop Müzik Orkestrası,  çalınan ve seslendirilen eserler ile dinleyicilerimizden tam not aldı. Sergilenen harika performans ile birlikte konseri izlemeye gelen vatandaşlarımız şarkılara eşlik ederek birlikte dans edip oynadılar.

 Sergilenen harika performans ile birlikte konseri izlemeye gelen vatandaşlarımız şarkılara eşlik ederek birlikte dans edip oynadılar.

Festival yarın saat:15.00’de Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezindeki Çocuk oyunu, saat:20.00’de eski cezaevi önünden başlayacak Gençlik Yürüyüşü ve 21.00’de Atatürk Meydanındaki etkinliklerle devam edecek.


























Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2016, 10:20

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER