GERDAK-2013 Çankırı Ilgaz’da

GERDAK-2013 Çankırı Ilgaz '10'uncu İstiklal Yolu Yürüyüşünde'

GERDAK-2013 Çankırı Ilgaz’da

Çankırı'da Kurtuluş Savaşı'nda mermi ve cephe gerisine gerekli malzemelerin götürülmesi için kullanılan İstiklal Yolu'nda "10. İstiklal Yolu Yürüyüşü" düzenlendi. Kurtuluş Savaşı'nda silahların cepheye ulaştırıldığı yolda "10. İstiklal Yolu Yürüyüşü" yapıldı. Bu Ulusal duygusal anlam yüklü yolda yürüyüşe Sinop Gerze ilçemizi ve Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Ve Gençlik Spor Kulübümüzü temsil eden Sporcularımızdan Zehra Nur BAKIR OĞUZ ve Hülya BAKIR SEÇKİN katıldı. Bu konuda kulüp başkanı Birol SAZAK yaptığı açıklamada; bu anlamlı ulusal yürüyüşe katılan gururumuz iki kadın sporcularımıza çok tebrik ediyor, bizleri çok duygulandırdılar. Gerze’mizi orada temsil ettiler. Bu anlamlı topraklarda istiklal yolunda geçmişte kadın kahramanlarımız şerife bacılar destan yazmışlardı. Bundan dolayı tekrar iki kadın sporcumuza bu yürüyüşe anlam kattıkları için teşekkür ediyorum dedi.   

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinden Ankara'ya kadar uzanan İstiklal Yolu'nda gerçekleştirilen etkinliğin Çankırı-Ilgaz bölümündeki son gününde, Dağcılık Kulübü Sporcuları, Doğaseverler, kent sakinleri, vatandaşlar ve öğrenciler Üçoluk Jandarma Karakolu'nda bir araya geldi. Burada toplananlar, Kıyısın köyüne kadar 5 kilometrelik yolda, kağnı ve marşlar eşliğinde yürüdü. Etkinlik sonunda konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, bu yolun önemini genç nesillere anlatmak istediklerini söyledi. Akbaşoğlu, "100 yıl önce Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde burada bulunanlar, İnebolu-Kastamonu-Ilgaz-Çankırı-Ankara hattından insan ve silah sevkiyatıyla 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek bu cennet vatanı düşman işgalinden kurtarmak suretiyle bizlere emanet ettiler. Biz de bugün bu emanete ilelebet sahip çıkacağımızın nişanesi olarak bu İstiklal Yolu'nu istikbal yolu yapmak suretiyle o günleri tekrar yaşamaya çalıştık" dedi.

Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş da Türk tarihinin sayısız kahramanlıklarla dolu olduğunu belirterek, "Şüphesiz ki bu destanların da en önemlisi ve en büyüğü Kurtuluş Savaşı destanıdır. Bu destanının son cümlesi de cumhuriyetin ilan edilmesidir. Kurtuluş Savaşı mücadelemizde çok başarılı öyküler var. Bugün burada toplanmamıza vesile olan İstiklal Yolu, bu başarılı hikayelerden biridir. Burası kurtuluş mücadelesinin önemli bölümüdür. Bu vesileyle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle minnetle anıyorum" diye konuştu.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER