Gerze Atatürkçü Düşünce Derneği’nden Duyuru

Usta Gazetecinin ölüm yıldönümü için bir araya gelecekler.

Gerze Atatürkçü Düşünce Derneği’nden Duyuru

Ankara’da 25 sene önce aracına konulan bomba sonucu yaşamını yitiren Usta Gazeteci Uğur Mumcu için 24 Ocak 2018 Çarşamba günü saat 12.00’de Uğur Mumcu Meydanı’nda anma etkinliği düzenleniyor. Etkinliğe tüm vatandaşlar davetlidir.

Uğur Mumcu Kimdir?

Uğur Mumcu, 22 Ağustos 1942 tarihinde Kırşehir'de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okudu. Yazmaya öğrencilik yıllarında başladı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yayımlanan "Türk Sosyalizmi" başlıklı makalesiyle Yunus Nadi Ödülü'nü aldı. Daha sonra Yön, Kim, Akşam, ANKA Ajansı, Türk Solu ve Milliyet'te yazıları yayımlandı.

1969'da avukatlığı bırakarak okuduğu üniversitede asistan oldu. 1974 yılında üniversiteden ayrılarak profesyonel gazeteciliğe adım attı. Üç yıl sonra Cumhuriyet'in kadrolu yazarı oldu. "Çıkmaz Sokak", "Sakıncalı Piyade", "Bir Pulsuz Dilekçe", ile "Büyüklerimiz" kitaplarından bazıları. Yazılarında, hem sorunları dile getirdi, hem de hukuka aykırı ve yasadışı uygulamaların üstüne gitti.

Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993 yılında arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucunda hayatını kaybetti. Son yazısı ise "Zeyilname" oldu.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2018, 00:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
cemaleddin
cemaleddin - 6 yıl Önce

ya ben bu sol`cuklara hayranim, abd düshmani guya, bu sürüyü amerikalilar kullaniyor, adamlarini abd öldürtüyor yine oraya biat ediyorlar. aklinizi sevsinler.

banner381
SIRADAKİ HABER