Gerze Balık Sezonuna Hazırlanıyor.

Gerze Gündem Haber’in özgün habercilik anlayışıyla hayatın içinden kesitleri evlerinize taşımaya devam ediyoruz.

Gerze Balık Sezonuna Hazırlanıyor.

Liman İçi Mevkiinde balıkçı barınakları yakınında iki arkadaş bir yandan çalışıp diğer yandan keyifli bir sohbet ederken biz de ortama dâhil oluyoruz.

Balık ağını onarmak ile uğraşan Mehmet Aşıcı 79 yaşında. Aşıcı, asıl mesleğinin şoförlük olduğunu fakat emekli olduktan sonra vaktini balıkçılığa ayırmaya karar verdiğini söyleyerek sözü reisi olarak nitelendirdiği arkadaşına bırakıyor.

Reis Zeki Çelik 62 yaşında ve İstanbul’da uzun yıllar çalışıp emekli olduktan sonra dokuz sene önce memleketi olan Gerze’ye yerleşmeye karar veriyor. Yaklaşık 50 yıldır yani çocukluğundan bu yana balık tutmayı sevdiğini söyleyen Çelik, bu işi hobi olarak yaptıklarını dile getiriyor.

Yaklaşık iki aydır ağın durumuna göre günde beş saate yakın çalışarak 1 Eylül 2016 tarihinde serbest olacak palamut avı için hazırlıklarını tamamlamaya çalıştıklarını belirten Çelik, boyu 225 kulaç, derinliği 12 kulaç ölçülerinde ağ ile avlanmaya çıkacaklarını şu anda denizde balık avına pek çıkmadıklarını belirtiyor.

Çelik,” Yeni sezon için her zaman umudumuz var fakat gırgırlar bütün ümidimizi kesiyor. Onlar buraya gelince balığı toplayıp gittikleri için biz çekilmek zorunda kalıyoruz.” şeklinde konuşarak veda ediyor.

Haber: Özge İnce






Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2016, 10:41
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER