Gerze Belediyesi Şirket Kurdu

İçişleri Bakanlığı’nın aldığı karar neticesinde işçiler için şirketler kurulmaya başlandı.

Gerze Belediyesi Şirket Kurdu

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesiyle İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi gereği doğrudan belediyenin bir şirketi vasıtasıyla çalıştırılması ön görüldüğünden Gerze Belediyesi bünyesinde şirket kurulduğunu ifade etti.

Gerze Belediyesi’nin Ocak ayı Meclis Toplantısında gündeme aldığı halde bazı eksiklikler sebebiyle Şubat ayına ertelediği 696 Sayılı “Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile şirket kurma talebi” maddesi 5 Şubat 2018 Pazartesi günü gerçekleştirilen Olağanüstü Meclis Toplantısında karara bağlandı.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, “Herkesin bildiği gibi 24 Aralık'ta yayınlanan 696 sayılı KHK ile kamuda ve yerel yönetimlerde çalışan tüm işçiler kadroya geçirilecek. İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi gereği başvuru yapan ve güvenlik soruşturmasından geçen arkadaşlarımızın doğrudan belediyenin bir şirketi vasıtasıyla çalıştırılması ön görülüyor. Belediyemizde bu anlamda bir şirket yoktu. İçişleri Bakanlığı’nın emri gereği 15 Şubat’a kadar bu şirketlerin kurulup Valiliğe bildirilmesi gerekiyordu. Kurduğumuz bu şirket sadece işçi çalıştırılmasına yönelik bir şirket olacak, başka bir faaliyet söz konusu olmayacak.”   dedi.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Taşeron çalışanlar
Taşeron çalışanlar - 6 yıl Önce

Sayın başkanım belediye şirketini kurdunuz hepimize hayırlı olsun peki bu şirkette çalışanların sendikalı olmasını da sağlayacak mısınız,bu konuda da müjdeli haberi izi bekliyoruz

cemaleddin
cemaleddin - 6 yıl Önce

insAllah dranaz tepesinde dans etmezsiniz. dranaz gidinceye kadar acisuda bir dinlenme+seyir alanlari yapilsa daha iyi olmazmi?

gerze li genç
gerze li genç - 6 yıl Önce

başkan im si̇zi̇n makaminiza geldi̇m i̇ş i̇stedi̇m eli̇mdeki̇ bütün serti̇fi̇kalarla adli̇ si̇ci̇li̇m tertemi̇z si̇z beni̇ alladiniz pulladiniz paketlediniz geri̇ gönderdi̇ni̇z i̇şçi̇ acigimiz var ama alamiyoruz deyi̇p 1 hafta sonra 17 i̇şçi̇ aldiniz bunlarin 6 si şoför olarak cogu gerzenin ileri̇ gelenleri̇ni̇n cocukları si̇ze yakin veya parti̇den gençler cogunun sabika kaydi var otcusu hapciusi da var i̇çleri̇nde bu devran hep böylemi̇ yürüyecek adami olmayan i̇şe gi̇remeyecekmi̇ bunun günahini bi̇ gün cekersi̇ni̇z yayınlarsanız bütün herkes ögrensin

banner381
SIRADAKİ HABER