Gerze Belediyesi’nden Yeni Uygulama

Mezarlık Bilgi Sistemi projesi hayata geçirildi.

“Gerze Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI’nın en çok önem verdiği konulardan birisi olan Mezarlıklarımıza artık vatandaşlarımız internet üzerinden de ulaşabilecekler. İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz, Mezarlıklar Görevlimiz ve Halkla İlişkiler ve Basın Birimimiz tarafından ortaklaşa yürütülen ummalı çalışmalar sonucunda Mezarlık Bilgi Sistemimiz/Yeni Mezarlık tamamlandı.
Vatandaşlarımız bu sayede artık Yeni Mezarlıkta yatan yakınlarına ulaşabilecekleri gibi; Mezarlık Fotoğrafı, Vesikalık Fotoğrafını da görme imkanı bulabilecekler. Ayrıca, Mezarlığa ulaşım haritasının yanında yakınlarının mezarına da hazırladığımız Kroki Haritası sayesinde rahatlıkla ulaşabilecek olan vatandaşlarımıza bir müjde daha sunuyoruz. Mezarlık Bilgi Sistemi üzerinden aradığınız yakınınıza giriş yaptığınız sayfanın üst bölümünde de Fatiha ve İhlas Sureleri yer almaktadır. Bunlara tıkladığınız takdirde okunan Fatiha ve İhlas Sureleri ile yakınlarımıza dualarımızı daha da anlamlı hale getirmekteyiz.
Ülkemizde birkaç belediye tarafından gerçekleştirilen Mezarlık Bilgi Sistemi’nde Gerze Belediyesini ayıran en önemli özellik ise maliyetler. Bu sistemi kuran Belediyeler, 100 bin TL ve daha da üzerine çıkan maliyetler ile gerçekleştirirken Gerze Belediyesi personelleri titizlikle yaptığı çalışmalar sayesinde hiçbir harcama yapmadan Mezarlık Bilgi Sistemini vatandaşlarımıza sunma imkanı vermiştir.
İlçemiz Yeni Mezarlık’ta yakınları yatan vatandaşlarımız merhum/merhume’lerin vesikalık fotoğraflarını Halkla İlişkiler ve Basın İrtibat Büromuza ulaştırdıkları taktirde sisteme girişleri güncellenecektir.
Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Belediye Başkanı seçildiğim dönemden itibaren Mezarlık Bilgi Sistemi’ni kurmayı amaçlıyordum. Ancak önümüze çok büyük maliyetler çıkardılar. Personellerimizin gönüllü, titiz ve hummalı çalışmaları ile Mezarlık Bilgi Sistemimizi hiçbir maliyet ödemeden gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bizim bir felsefemiz vardır. Geçmişine yani mezarlıklarına önem vermeyen bir şehir asla gelişmemiş demektir. Bizler Şirin Gerzemizi sadece geleceğe taşıyarak değil, geçmişimize de önem vererek ilerilere taşıma amacını gütmekteyiz. Mezarlık Bilgi Sistemimiz sayesinde bayramlarda şehir dışından gelen misafirlerimiz artık yakınlarını çok rahat bulabilip ziyaret edecekler. Mezarlık Bilgi Sistemi’nin tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.” İfadelerini kullandı.
Pilot Bölge olarak çalışmalarını gerçekleştirdiğimiz Yeni Mezarlık Bilgi Sistemi’ni tamamlamış bulunmaktayız. Şimdi ise Eski Mezarlık Bilgi Sistemi’ni en kısa sürede tamamlayarak siz değerli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağımız müjdeler, saygılar sunarız.”

Gerze Gündem Haber sitesi yazarlar kısmının altındaki mezarlık bilgi sistemi butonunu tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 






Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2016, 13:11
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER