Gerze Belediyesi’ne Teslim Edildi

12.07.2017 tarihinde 5,811,835 TL maliyet ile ihalesi yapılan Gerze Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisi Geçici Kabul Sözleşmesi ile Gerze Belediyesi’ne teslim edildi.

Gerze Belediyesi’ne Teslim Edildi

 07 Eylül 2017 tarihinde yer teslimi yapılan Gerze Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisi’nde yüklenici firma tarafından başlatılan çalışmalarda ilk etapta kara kısmı tamamlanmıştı. 2018 yılında Ön Arıtma İdari Binası, Blower Binası, Kum Tutucu Havuz ve Debimetre Odası çalışmalarını tamamlayan firma, Kasım 2018 itibariyle de ilçemiz liman içi mevkiine şantiye kurarak projenin ikinci etap çalışmaları kapsamında deniz tabanının 2 metre altına ve 2000 metre açığa boru döşeme işlemlerine koyuldular.

Göreve geldiği günden bu yana Derin Deniz Deşarjı çalışmalarını yakinen takip eden Belediye Başkanı Cevat ŞENSOY, projenin tamamlanmasıyla birlikte projenin idari binasına ziyaret gerçekleştirdi. Belediye Fen İşleri Müdürü İnşaat Mühendisi Özgür BÜYÜK ve Park ve Bahçe Müdürü Ziraat Mühendisi Yılmaz ÖZTÜRK ile gerçekleştirdiği ziyarette Belediye Başkanı Cevat Şensoy yüklenici firma ile geçici kabul için anlaşma sağladı. Bu doğrultuda projesi tamamlanan Gerze Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisi geçici kabul ile birlikte Gerze Belediyesi’ne teslim edilmiş oldu.

12 aylık geçici kabulün ardından firma ile Gerze Belediyesi arasında kesin kabul yapılacak olan projede Belediye Başkanı projenin ilçemize hayırlı olmasını dilerken açıklamalarının devamında; Gerze Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisi projesi göreve geldiğimiz günden bu yana önem verdiğimiz projelerden birtanesiydi. Önceki yıllarda ihalesi yapılan ve çalışmaları başlatılan projenin tamamlanması bizlere nasip oldu. Yakından ilgilendiğimiz projenin tamamlanmasıyla birlikte yüklenici firma ile aramızda geçici kabul yaptık. Bu doğrultuda 12 aylığına geçici kabul ile Belediyemize teslim edilen proje 1 yılın sonunda kesin kabul ile devam edecek. Proje sayesinde %70 oranında atık sudan temizlenecek olan ilçemiz aynı zamanda Mavi Bayrak hedefine de ulaşacak. Doğası, yeşili ve mavisiyle cazibe merkezi olan Gerze, Mavi Bayrak ile uluslararası alanda da denizlerinin temizliğini tescillemiş olacak. İlçemize büyük katmadeğer sağlayacak olan projemizin ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim."  dedi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER