Gerze Halk Eğitim Ekmek İsrafına Savaş Açtı

“Mucize Lezzetler Bayat Ekmekten Yemek Yarışması” na ilgi yoğun katılım yüksekti.

Gerze Halk Eğitim Ekmek İsrafına Savaş Açtı

  Ekmek israfını önlemek amacıyla ülke genelinde başlatılan kampanya kapsamında Gerze Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ilk kez tertiplenen yarışma ve kampanya çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikler bugün saat 10.00 da Gerze Halk Eğitim Merkezi Şube Müdürlüğünde başladı. Halk Eğitim Merkezi Bilgisayar Öğretmeni Sedef Okur’ un sunumunda gerçekleştirilen etkinliğe Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Karadeniz, TMO Samsun Şube Müdürü Fahri Kesepara, Halk Eğitim Müdürü Nazım Aksu, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

  Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazım Aksu yaptığı açış konuşmasında; amaçlarının ekmek israfına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak olduğun belirten Aksu, bu amaçla müdürlüklerince kampanya çerçevesinde 1000 adet broşür ve afiş bastırılarak dağıtımlarının yapılacağını belirterek, emeği geçenlere ve konuklara teşekkür etti.

  Kampanya çerçevesinde konuk olarak ilçemizde bulunan TMO Samsun Şube Müdürü Fahri Kesepara, ekmek israfının önemi ile ilgili sunum gerçekleştirerek, israfın önlenmesi için yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. Gerze Kaymakamı Metin Kubilay ise yaptığı konuşmada; yapılan yarışmadan memnuniyetini belirtirken, kampanyanın başarıya ulaşması için sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

  Aile Öğreticisi İnci Aykın, Gıda Mühendisi Mahir Deniz Çimen, Yemek Şefi Murat Yılmaz ve Murat Kara’ dan oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu yarışmada 1. liği bayat ekmekli pröfütrol ile Şefika Yıldız, 2. liği bayat ekmekli peynirli pide ile Hatice Yiğit, 3. lüğü ise bayat ekmekli pudingli kek ile Sebahat Kalay aldı. 1.ye ödülünü Kaymakam Metin Kubilay, 2.ye TMO Samsun Şube Müdürü Fahri Kesepara ve 3.ye ise İlçe Milliği Eğitim Müdürü Ahmet Genç verdiler, diğer yarışmacılara ödülleri ise İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Karadeniz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazım Aksu tarafından verildi.

Ödül töreninden sonra verilen yemekle etkinlik sona erdi.
Haber: Nurgül Gençay










































































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2013, 08:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
murat yilmaz
murat yilmaz - 11 yıl Önce

guzel birgundu.ellerinize saglik

elnas karasoy
elnas karasoy - 11 yıl Önce

hersey cok guzel gorunüyo yapanların ellerıne sağlık.gerzenın bayanlarına yakışırrrrrrrrrrrrrrr

fahri tatar
fahri tatar - 11 yıl Önce

birgunde soframızda gariban olsa dahada sevinecegiz halk olarak

banner381
SIRADAKİ HABER