"Gerze Kafese Alınamaz"

Gerze halkı kafes balıkçılğına karşı çıkmak için toplandı.

"Gerze Kafese Alınamaz"

Gerze Su Ürünleri ve Balıkçılık Kooperatifi önünde 14 Kasım 2017 Salı günü saat 12.30’da YEGEP tarafından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, Gerze Belediyesi Çevre Mühendisi Uğur Çetin, Gerze Su Ürünleri ve Balıkçılık Kooperatifi Başkanı Osman Başar, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, balıkçılar ve vatandaşlar katıldı. Basın bildirisini Gerze Belediyesi Zabıta Amiri Suat Işıdı okudu.

                                                                                                                                                                  BASIN BİLDİRİSİ

Bugünlerde Gerze ve Sinop açıklarında denizlerimizde kafes balıkçılığı yapılacağından bahsediliyor. Bizler Gerze Balıkçıları olarak denizlerimizi kirleten turizmimize zarar veren ve deniz canlılarının yok olmasına sebep olan kafes yetiştiriciliğine sonuna kadar karşıyız. Denizlerimizi kirlettirmeyeceğiz. Sırf kafes balıklarına yem olsun diye hamsimize dokundurmayacağız.

Sevgili Gerzeliler. Kafes balıkçılığı neticesinde sudaki doğal yaşamı bitirecek. Bunlar kafeste yetiştirdikleri balıkların sık sık hasta olması sonucu ilaçlayacaklar, antibiyotik verecekler. Bu antibiyotikleri denizde serbest yaşayan diğer balıklar da vücutlarına alacak ve o balıklardan bize de bulaşacak. Denizlerimizde gözle görülür kirlilikler oluşacak ve istenmeyen türler olağanüstü büyüklüklere ulaşacak. Örneğin; fareler geme boyutunda değil 2-2,5 kilogram boyutlarına ulaşacak.

Gerze balıkçısının güzel ağları bu kafeslere takılacak. Ağlarımız parçalanacak. Balıkçılık faaliyetleri azalınca insanlar evlerinde yiyecek balık bulamayacaklar. Sanmayın ki bu kafes balıkları ucuza evlerimize gelecek. Öyle bir şey olmayacak. Biz de yemleme ile büyüyen bu balığı denizlerimizdeki doğal balıklara tercih edemeyiz. Denizimize ve doğamıza sahip çıkalım. Denizlerimizi kafeslerle doldurtmayalım. Gerzemizi kafesleyemezsiniz. Biz Gerze balıkçıları olarak buna izin vermeyeceğiz. Her türlü yasal hakkımızı kullanacağız.Bizlere destek veren herkese teşekkürler ediyorum.

Basın bildirisi okunurken vatandaşlar da “Gerze Kafese Alınamaz”.”SAGUN Kafesi Al Başına Çal” şeklinde sloganlar attı. Basın bildirisinin okunmasının ardından Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı kısa bir konuşma yaptı.

Belovacıklı, “Geçtiğimiz hafta İzmir’in Seferihar ilçesi ile iletişime geçtik. ÇED raporunun durdurulması için mahkemeye başvurduk. Bu süreç böyle devam ederken tabii ki biz de siz de herkes konuyla ilgili doküman, resim veya bilgi bulursanız bize ulaştırın. YEGEP tekrar faaliyete geçti ve çalışmalara başladı. Bu durum sadece Gerze’yi değil Sinop’u daha fazla ilgilendiren bir olay. Çünkü kafeslerin bize gelen yazılarda Köşk Burnu ile Sinop arasında kurulacağı belirtiliyor. Bu nedenle de hakim rüzgarlar gündoğrusu ve poyraz olduğu için tüm etki Sinop Sahillerine yayılacak. Gerze-Sinop bu işin üstesinden geleceğimize inanıyorum ben bu konuda da her alanda hem Sinop Belediyesi hem de Gerze Belediyesi olarak biz balıkçılarımızın yanındayız. Hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde açıklamada bulundu.

Haber :Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2017, 15:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
cemaleddin
cemaleddin - 6 yıl Önce

iki yüz kishi tashimali toplanip güzel manzarali poz vermishler. milliet-devlet adina mi yoksa toplumu sol cenahta tutabilmek icin fakirligimi teshvik ettiler?

h.a.
h.a. - 6 yıl Önce

tabi ne olacak bunların tuzu kuru chp olurda her şeye hayır demeden durumu

banner381
SIRADAKİ HABER