Gerze MYO, Yeni Logosunu Basına Tanıttı

Gerze Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Halil Turgut, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özbek ve Öğr. Gör. İbrahim Gökhan Ceylan, Yüksekokul Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetimi ile basın mensupları katıldı. Yüksekokul Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Grafik Tasarım Programı Öğr. Gör. İbrahim Gökhan Ceylan tasarladığı logo hakkında şunlara değindi:

Gerze MYO, Yeni Logosunu Basına Tanıttı

 Kurumsal Renklerimizin Anlamı

 “Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu olarak kurumsal kimliğe büyük önem vermekteyiz. Çünkü kurumsal kimlik insanlar üzerinde etki yaratma gücüne sahiptir. Yeni kurumsal kimlik arayışı çerçevesinde öncelikle kurumsal renkler olarak Turkuaz ve Gri (% 80 Siyah) belirlenmiştir. Turkuaz rengin özellikleri arasında duygu ve düşünce saflığı, iletişime açık olması yer almaktadır. Genç ve dinamik kalmak isteyenlerin rengi olan turkuaz, sezgileri güçlü, kendine güvenen, ilişkilerinde açıklığa önem veren insanların yoğun olarak tercih ettikleri bir renktir. Zihinsel yorgunluğu gidermek için, sakin ve rahatlatıcı özelliğinden dolayı, turkuaz rengin bolca kullanıldığı mekânlar önerilir. Turkuaz rengin diğer bir özelliği de Türk kültürünün pek çok unsurunda sıkça kullanılmış olmasıdır. Yabancılara göre Turkuaz rengi Gök renk yani ‘Türk Mavisi’dir. Gri ise gözün en rahat algıladığı renklerden biridir. Alçak gönüllülüğü ifade eden, uzlaştırıcı ve denge unsuru olan bir renktir. Ciddiyet ve hareketsizliği çağrıştırır. Çoğu devlet kurumunda ağır basan renktir. Genellikle tamamlayıcı renk olarak kullanmaktır.”

 Logotype’mızın Hikâyesi

“Gerze Meslek Yüksekokulunun logosu, ortasında dalgaların arasında bir deniz feneri ve etrafında yer alan dairesel formda yazan Sinop Üniversitesi ve Gerze Meslek Yüksekokulundan oluşmaktadır. Deniz feneri geceleri gemilerin yollarını bulmaları, tehlikelerden sakınmaları için ışık saçarak gemilere yol gösteren, güvenilir seyrin yardımcısı olan ışık kulesidir. Eğitim kurumu olmamız nedeniyle logo da yer alan deniz fenerinin yol gösterici niteliğinden faydalanılmıştır. Stilize edilen dalgalar ile Meslek Yüksekokulumuzun deniz kenarında bulunduğu anlatılmak istenmiştir. Aynı zamanda tüm zor şartlara rağmen deniz fenerinin sağlam yapısına dikkat çekilmiştir. 2002 tarihinde kurulması dolayısıyla da tarih belirtilmiştir. Gerze Meslek Yüksekokulunun Sinop Üniversitesi bünyesinde olduğu vurgulanmıştır.”

Gerze Meslek Yüksekokulunda kurumsallaşma adına yapılan bir başka atılan adım ise, Dilek ve Şikâyet kutuları oluşturma olmuştur. Bu kutular vasıtası ile öğrencilerimizin ve personellerimizin dilek ve şikâyetlerini tespit ederek bunları çözme adına gerekli cevaplar kutunun yan tarafında bulunan panoya asılmaktadır.





Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2013, 16:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
karam
karam - 11 yıl Önce

deniz feneri :)

DOST
DOST - 11 yıl Önce

denizcilere özel olmus sanki

banner381
SIRADAKİ HABER