Gerze Sivil Toplum Örgütleri Platformundan Basın Açıklaması

Kudüs’ün İsrail Başkenti olarak gösterilmesine tepki gösterdiler.

Gerze Sivil Toplum Örgütleri Platformundan Basın Açıklaması

Gerze İlim Yayma Cemiyeti, Gerze Eğitim Bir-Sen, Gerze Diyanet-Sen, Gerze Sağlık-Sen, Gerze ÖNDER, Gerze Din Görevlileri Derneği, Gerze Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Gerze Şoförler ve Otomobilciler Odası birleşerek  15 Aralık 2017 Cuma günü Merkez Camiide basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Gerze Sivil Toplum Örgütleri Platformunu temsilen Gerze Eğitim Bir-Sen Başkanı Mustafa Ataman yaptı.Tekbir sesleri ve sloganlar eşliğinde bayrak sallayan vatandaşlar Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar’ın yaptırdığı dua sonrası dağıldılar.

                                                BASIN AÇIKLAMASI

Kudüs Sevdalısı Şerefli Müslümanlar! Kıymetli Müslümanlar

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın bulunduğu Kudüs hem Müslümanlar hem Museviler hem de Hristiyanlarca kutsal sayılan kadim bir şehirdir. Bu kadim şehir Müslümanların hakim olduğu dönemlerde can, mal ve inanç hürriyetinin sağlandığı barış ve huzurun sembolü olmuştu.

Hz.Ömer döneminde İslam beldesi olan Kudüs, 1.Haçlı Seferi sonunda Haçlıların eline geçmiştir. Peygamberler Şehri olan Kudüs’te Haçlıların yaptığı hunharca katliamlar hala hafızalardadır.Baskı, zulüm ve sindirme politikalarıyla halkı canından bezdiren Haçlıları bölgeden söküp atan Selahaddin-i Eyyübi, İslam’ın engin hoşgörüsünü yeniden tesis ederek sadece Müslümanların değil Musevi ve Hristiyanların da kalbini fethetmiştir.

Aralıksız 400 sene Osmanlı Şehri olarak kalan Kudüs 1.Dünya Savaşı’ndan sonra bölgeye yerleşen İngilizler ve diğer Batılı ülkelerce İsrail Devletine peşkeş çekilmiştir. 2.Dünya Savaşı sonrasında İsrail Devletinin kurulması ile birlikte bölge; yine kan, gözyaşı, istila ve işgallerle anılır olmuştur. İşgalci İsrail’in yaptığı her haksız uygulama ve zulüm başta ABD ve diğer emperyalist güçlerce desteklenmektedir. Yaptığı haksızlık ve zulüm yanına kar kalmaktadır.

Mazlum ve mağdur Filistin halkı ise barış masalları ile adeta uyutulmakta, temsilcileri barış vaadiyle ülke ülke şehir şehir gezdirilmektedir. Sözde barış kumpasının başı olan ABD Başkanı Danold Trump geçen günlerde ülkesinin İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ü kabul edeceğini ilan etti.

Bizler Gerze Sivil Toplum Örgütleri Platformu olarak ilan ediyoruz ki elindeki defter sayfasına sığmayan o koskocaman imzanın bizim yanımızda hiçbir kıymet-i harbiyesi yoktur. Çünkü sevgili Peygamberimizin miraç durağı olan Mescid-i Aksa Müslümanların pazarlık edebileceği bir meta değildir. Hal böyle iken merak ediyoruz ABD Başkanı Trump’ın İsrail’e başkent olarak sunduğu Kudüs şahsına ait tapulu arazisi midir?

Bu menfur kararı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Gelinen noktada alınan bu karar uluslar arası hukuka da tamamen aykırıdır ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracak niteliktedir.

İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı içinde barındıran Kudüs’ü onurumuz bildiğimizi ve Kudüs’ü hiçbir şekilde İsrail’in başkenti olarak kabul etmeyeceğimizi ilan ediyoruz.

Gerze Sivil Toplum Örgütleri Platformu olarak şimdilik son sözümüz olarak diyoruz ki; Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki biz susak tarih susmayacak. Tarih sussa, hakikat susmayacak.

Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar. Vicdan azabından kurtulsalar tarihin azabından kurtulamayacaklar. Tarihin azabından kurtulsalar Allah’ın gazabından kurtulamayacaklar.

Haber: Özge İnce


Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 14:45
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER