Gerze Yangını 62. Yıldönümünde Anıldı

İlçemizde meydana gelen yangın anılarak Türkiye Futbol Adamları Derneği Samsun Şubesi tarafından ödül töreni yapıldı.

Gerze Yangını 62. Yıldönümünde Anıldı

İlçemizde 13 Şubat 1956 yılında çıkan yangının 62.yıl dönümü olması ve “İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır” ödüllerinin dağıtılması nedeniyle 13 Şubat 2018 Salı günü saat 18.00’de Say Düğün Salonunda Gerze Belediyesi tarafından bir tören gerçekleştirildi.

Törene Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman, Türkiye Futbol Adamları Derneği Samsun Şube Başkanı Gültekin Kullukçu, Türkiye Futbol Adamları Derneği Samsun Onursal Başkanı Av.Hakı Tomaç, Türkiye Futbol Adamları Derneği Samsun Şube As Başkanı Ali Gürler, Türkiye Futbol Adamları Derneği Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Gülderen Semizoğlu, Eyüp Uysal, Yusuf Güneş, Murat Çaldırak, Sündüs Özkaya, Nigar Kullukçu, Türkiye Futbol Adamları Derneği Onursal Üyesi Yeşim Gürsoy, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören yangının meydana geldiği sat olan 18.00’de 13 Şubat Parkı Tabelası önünde saygı duruşunda bulunulması ve karanfil bırakılması ile başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Osman Belovacıklı, “ 13 Şubat 1956 Gerze’nin değiştiği gündür. O gün hem yirmi bir vatandaşımızı kaybettik hem de Gerze’nin o güzel olağanüstü çevresi yok oldu. Gerze yanmasaydı belki de Türkiye’nin şu anda en turistik en gezilesi yerlerinden biri olurdu. Gerze yangını gerçekten halkımıza çok büyük ızdırap vermiştir. Kışın ortasında insanlar yokluk ve aç halde yaşarken Türkiye’nin her yerinden Gerze’ye çok büyük yardımlar gelmiştir. Özellikle Bafra ilçemiz Gerze’ye en fazla yardım gönderen ilçe olmuş. Gerze 1960’da yeniden yapılandı ve sonuçta yeni evler yapıldı. Bu evler 60 yıldır insanlarımıza hizmet veriyor ama artık ekonomik değerlerini kaybetmeye başlamıştı ve çok büyük fiziki değişimler yapılmıştı. Sonuçta evini yeniden yapılandırmak isteyen Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden bir tahlil yaptırıp bize getirdiklerinde evlerin artık kendi değerlerini kaybettiği ortaya çıkmıştı. Biz belediye olarak ciddi bir çalışma yaptık ve 901 evin tek tek projelendirme çalışmalarını yaptık.” diyerek sözlerine devam etti.

Belovacıklı’nın konuşmasını tamamlamasının ardından 62 sene önce yangını yaşayan vatandaşlarımızdan bazıları söz alarak o güne dair anılarını paylaştı. Aleattin Şahin, Cahit Konca, Mustafa Tekin, Kadir Olgunsoy ve Ata Ünlü ile birçok vatandaş o güne dair hatırladıklarını anlattılar. Anıların dinlenmesinin ardından “İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır” ödüllerinin sahibini bulması için Türkiye Futbol Adamları Derneği Samsun Şube Başkanı Gültekin Kullukçu konuşmasını gerçekleştirdi.

Kullukçu, “ Geçmişten günümüze Gerze futboluna emeği ve geçmekte olan diğerleri harmanlayarak oluşturan çon anlamlı bir saygı, dayanışma ve vefa örneğini TÜRFAD Gerze’ye taşımıştır. Bu tür anlamlı organizasyonlarda kişi, kurum, kuruluşların desteğini almadan kişilerin almadan kişilerin çevresinde sahip oldukları sevgi ve saygının etkisi ile faydası inkar edilemez. Bu bağlamda Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ya çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine devam etti.

Kullukçu’nun konuşmasının ardından ödüller sahibini buldu. Gecede ödül alan isimler ise şöyle; Aleattin Şahin, Yılmaz Zafer Kesim, Yüksel Keklik, Özdemir Kaya, Ata Ünlü, Sabahattin Avcı, Av.Kadir Olgunsoy, İsmail Akyol, Recep Saraçlı, Ali Kalay, Salih Zeki Özaltın, İsmet Mehmet Aykın, Ali Karasoy, Mehmet Akın, Fikret İnce, Hüseyin Gençtürk, Hasan Özden, Recep Oğuz(Eşi Neslihan Oğuz aldı), Aleattin Kavas, Ahmet Aydın, Hasan Kökdemir, Ahmet Ekşioğlu, Muzaffer Ünlütürk, Ahmet İnce, Baki Dereli, İbrahim Çakıcı, Hüseyin Nazım Denizci, Şafak Denizci, Reyhan Özen, Murat Olgunsoy, Cemal Aksu, Hüseyin Cemal Büyükkalfa, Güven Balcı, Hasan Gür, Göksel Ünal, Mustafa Kenan Yılmaz, Fatih Ergün,Velaattin Satçi, Hüseyin Ünlü, Osman Yücel, Metin Çalmaz, Hüseyin Çöl, Cengiz Topuz, Prof.Dr. Hüseyin Alparslan Şahin, Ahmet Şahin, Emine Ünlü, Lütfü Özdemir, Osman Belovacıklı, İsmail Özarslan, Fatih Hayırcı, Osman Karagülle, Hüseyin Cahit konca, İsmail Hakkı Şahin.

Haber. Özge İnce


Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2018, 00:22
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER