Gerze’de Zeytinyağı Üretiyoruz

Soğuk Teknik Zeytinyağı üretim tesisinin açılışını Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz yaptı

Gerze’de Zeytinyağı Üretiyoruz

  Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğündeki açılışa Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, İl Tarım Müdürü Erol Saraçoğulları, Kaymakam Metin Kubilay, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kıraraslan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Emniyet Müdür V. Başkomiser Ayhan Şardağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç ile yetkililer katıldılar.

  Kaymakam Metin Kubilay tarafından yapılan açış konuşmasından sonra, tesisin açılış Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz tarafından gerçekleştirilerek kurdele kesildi. Tesiste incelemelerde bulunan Vali Dr. Ahmet Cengiz beraberindekilere İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Karadeniz tarafından tesisin özellikleri, teknik kapasitesi gibi konulardan bilgi sunuldu.     

  Gerze Kaymakamlığınca hazırlanan proje kapsamında finansmanı İl Özel İdaresi tarafından karşılanan soğuk teknik usulü ile üretim yapacak olan tesiste saatte 100kg.zeytin el değmeden işlenebilecek.

  Naturel sızma zeytinyağı üretimine uygun olarak planlanan tesiste kaliteli, sağlıklı ve hiçbir katkı ve ilave işlem yapılmadan birinci katile zeytinyağı üretilebilecek.

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2013, 10:16
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER