Gerze’den İstanbul’a Uzanan Lezzet Yolculuğu…

Gerze Karousa Mantı & Nokul, İstanbul’da yeni şubesini açarak yöresinin geleneksel tatlarını Anadolu yakası Bostancı’da açtığı restoranda müşterileri ile buluşturuyor.

İsmini Gerze bölgesinin Roma dönemindeki adından alan Karousa Mantı & Nokul, 2019 yılı Nisan ayında Karadeniz’in şirin ilçesi Gerze’de ilk restoranını ve bununla birlikte üretim tesisini faaliyete geçirdi.  Karousa Mantı &Nokul’un önceliği; Türk mutfağının en özel ve eski lezzetlerinden mantıyı gerçek ustalarının elinden, kaliteden ödün vermeden, geleneklere uygun tariflerle üretmek ve lezzet severlere ulaştırmak. Üretimde kadın istihdamına önceleyerek bölgesinde iş gücü yaratan Karousa Mantı & Nokul büyüyerek yöreye özgü lezzetleri tüm İstanbul ile buluşturmak ve hemşerilerinin özlemini gidermek amacı ile İstanbul Bostancı’da yeni bir şube daha açtı. Yeni restoranda Gerze mantısından (kulak hamuru) nokula, nokuldan katlama ve erişteye kadar el emeğinin tüm seçkin ürünleri bulunmakta.

Üretim zincirinde kalite standartlarına hassasiyetle önem veren Karousa & Mantı, doğal ve hiçbir katkı malzemesi kullanılmadan yıllardır uygulanan tariflere sadık kalarak her ürünün aynı lezzet ve kalitede olmasına büyük özen gösteriyor. Gerze’de ağız tadı ile tüketilen tüm ürünleri yeni açılan İstanbul Anadolu yakası Bostancı şubesinde aynı kalitede ve nezih bir ortamda müşterilerine sunuyor.

Karousa Mantı & Nokul restoranda mantı, nokul, peksimet, erişte, tarhana özenle kurulmuş imalathanede ustasının elinden çıkarken, pekmez, reçel, turşu, marmelat, zeytin tarladan toplanarak imal ediliyor. Ayrıca Karousa Dükkan restoran içerisinde tüm bu ürünlerin satışını da yapıyor. Yakın bir zamanda Bostancı’da Gerze köy pazarı ürünlerini haftada bir gün sergileyerek satışa sunmaya hazırlanıyor.

Karousa Mantı&Nokul

Şemsettin Günaltay Cad. No 33/A Kadıköy / İstanbul (Bostancı münübüs yolu üzeri)

TEL: 0 542 134 77 57

www.karousamanti.com

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2023, 11:38

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Salih Hançer
Salih Hançer - 1 yıl Önce

Bostancı da böyle bir lezzet..! Büyük şans...

banner381
SIRADAKİ HABER