Gerzeli Çiçekçi Nergis Abla

Bu Tezgah Çok Renkli.

Gerzeli	 Çiçekçi Nergis Abla

 Gerze Gündem Haber’in özgün habercilik anlayışıyla Cuma Pazarı’nı evlerinize taşımaya devam ediyoruz.

Gerze’nin tanınan simalarından Çiçekçi Nergis Abla’nın pazardaki çiçek tezgahını ziyaret ettik.

Nergis Çökmez 34 yaşında. Evli ve iki çocuk annesi.

Pazarda ikinci senesi olan Nergis Abla, yaz döneminde de ilçemiz Orta Aile Çay Bahçesi karşısında altı ay boyunca akşam 20.00 ve 24.00 saatleri arasında çiçekçi dükkânını işletiyor. Çiçeklerinin birçoğunu kendi evinin balkonunda yetiştiren Nergis Abla, bir kısmını ise Samsun’daki üretim seralarından temin ediyor.

Cuma Pazarının en renkli tezgahını işleten Nergis Abla, “ Çiçek yetiştirmek çocuk yetiştirmek gibi. Dikimi, sulaması, yapraklarının bakımı ve güneş alan bir yerde olması çok önemli. Ben bu işe kendi evimde birkaç menekşe yaprağını çoğaltarak başladım. Daha sonra seradan temin etmiş olduğum fideleri de çoğalttım. Evimin balkonu küçük bir botanik bahçesi gibi oldu. Bu iş ile ilgili en büyük hayalim kendi üretim seramı kurmak. Çünkü fideler çabuk kurduğu için depolamak için seraya ihtiyacım oluyor. Kadınlar çalışıp kendine güvenirse her şeyi başarır. “ dedi.

Kendisine en büyük desteği eşi Sedat Çökmez’in verdiğini söyleyen Nergis Abla gazetemiz aracılığıyla eşine teşekkür ediyor. Biz de kendisine bu keyifli sohbet için teşekkür ediyor, bol kazançlar diliyoruz.

 Haber: Özge İnce


































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2016, 09:44
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER