Gerzeli Çini Ustaları Yetişiyor.

Gerze Belediye Konservatuarında kurslar devam ediyor.

Gerzeli Çini Ustaları Yetişiyor.

Gerze Belediyesi İŞKUR tarafından finanse edilen Çinicilik Kursunu ziyaret ederek kurs öğretmeni Funda Oğuz Kara’dan bilgi edindik.

Oğuz, “ Çinicilik kursumuz 16 Nisan 2017 Pazar günü başladı. 23-50 yaş aralığında on iki adet öğrenci ile altı ay süresince birlikte yol alacağız. Kursumuz haftanın altı günü 08.30-16.00 saatlerinde hizmet veriyor. Meslek edinme kursu kapsamında günlük 35 TL dağıtılıyor olup kursiyerlerimizin Genel Sağlık Sigortası yapılıyor. Kurs bitiminde de adaylara katılım belgesi dağıtılıyor.

 Kursiyerlerimiz kendi malzemelerini kendileri temin ediyorlar ve burada yaptıkları ürünlerin tamamı onlara ait oluyor. Kursiyerlerimiz sırasıyla çizim, tahrir, dekorlama ve sırlama işlemlerinin hepsini kendisi gerçekleştiriyor. Ayrıca elimizdeki kalıplar ile fırında kendimiz döküm yapıyoruz.

Gerze’de bir ilk olarak çeşitli boydaki plastik saksıları boyayarak ve birbirine ekleyerek sokakları ve bahçeleri renklendiriyoruz. Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı bu konuda bize destek olarak malzemenin tamamını kendisi karşıladı ve kursiyerlerimizle birlikte Belediye Konservatuarı çevresini bu el yapımı çiçek saksıları ile donattık. Aynı zamanda özel günler için sipariş aldığımız hediyelik eşyaların yapımını da atölyemizde yapıyoruz.

Çini kursumuza olan ilgi ve talep gün geçtikçe artıyor fakat atölyemizin küçük olması nedeniyle on iki kişiden fazla kursiyerle bir arada çalışamıyoruz. Daha geniş bir alanda daha çok insana faydalı olmayı istiyorum. Ayrıca malzemesini kendisi temin ettiği takdirde kursumuzun kapıları herkese açık.

 Başvuruda bulunarak Çini sanatını öğrenmek isteyen adaylar Gerze Belediyesi’ne giderek kayıt formunu doldurabilirler. Burada kura usulü belirlenen ikinci grup kursiyerlerimiz ile 25 Eylül 2017 tarihinden sonra belirlenecek tarihte bir araya geleceğiz.

Gerze Gündem Haber aracılığıyla Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ya atölyemize ve kursumuza verdiği desteklerden ötürü teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2017, 00:23
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER