Hazırlıklar Son Aşamada

Gerze Kültür ve Sanat Festivali çalışmaları son hızla devam ediyor.

Hazırlıklar Son Aşamada

Gerze Belediyesince, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile bu yıl, 7-9 Ağustos 2015 tarihlerinde, 42.si düzenlenecek olan Gerze Kültür ve Sanat Festivali altı yapı çalışmaları tamamlanmak üzere.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da son derece zengin bir program içeriği ile kutlanacak Festival her yaş grubundan misafirlere hitap etme özelliği taşıyor. Gerze’de bu yıl ilki gerçekleştirilecek Uluslararası Sanat Çalıştayı’nın da festival kapsamı içinde yapılacak olması, sanatseverlerin festivale ilgisinin daha da artacağını gösteriyor.

 Kültür ve Sanat Festivaline sayılı günler kala, ilçe nüfusunda gözle görülür bir artış yaşanması, festivalin ekonomik açıdan da yüzleri güldüreceğinin belirtisi olarak değerlendiriliyor.

Festivalin maddi ve manevi tüm yükünü çalışanları ile birlikte omuzlayan Başkan Osman Belovacıklı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “ son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle bazı belediyelerin bu tür festivalleri iptal ettiğini biliyoruz. Yerel basınımız aracılığı ile yapılan “bu durumda nasıl festival yaparsınız, insanımız ölürken nasıl eğlenirsiniz” şeklinde haksız ve kasıtlı eleştirileri maalesef üzüntü ile karşılıyoruz. Bu ülkede terör dün başlamadı, bunun sorumlusu ise, ne Gerze, ne de tam bir yıl ekonomik anlamda biraz olsun nefes almak isteyen Gerze esnafı. Hiç kimse, vicdan, vatan, millet ajitasyonları yapmasın. Bizler terör olaylarında hayatını kaybeden her insanımızın acısını içimizde duyuyoruz, bu art niyetli kişiler bence bunun hesabını, şehitlere “kelle”, ölen askerlerimiz için geçmişte “askerlik yan gelip yatma yeri değildir” diyenlere sorsunlar. İnsanların karnı ucuz hamaset nutukları atmakla doymuyor, ben Gerzelinin sofrasına fazladan koyabileceği bir dilim fazla ekmeğin hesabını yaparım, festival yapalım mı, yapmayalım mı gitsinler Gerze esnafına bir sorsunlar ve cevaplarını alsınlar” ifadelerini kullandı.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2015, 11:33

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzeli
gerzeli - 9 yıl Önce

başkan bey siz yorumlarıda mı hiç okumuyorsunuz.tepkileri görmüyormusnuz da inat yaparcasına birde açıklama yapıyorsunuz hazırlıklar son aşamada diye.halk istemiyor siz istiyorsunuz farkındamısınız.çıkıp halkla bir görüşün bakalım nediyor.

ahmet demir
ahmet demir @gerzeli - 9 yıl Önce

bence çok haklısınız gerzeli size katılmamak elde değil.bu gerze festivali değil chp nin her zaman ki eğlencelerinden biridir.onlar eğlensiz şehitlerimizin yasını biz tutarız.

esnaf
esnaf - 9 yıl Önce

başkan bey büyük marketlerin şube şube açılmasına izin verirken düşünmüyorsunuzda bugün mü aklınıza geldi esnafı düşünmek. biten esnafı 3 gündemi kurtaracaksınız.ilçede esnafmı kaldı.ülkedeki yaşananları yok sayacaksanız kelle diyenlerden ne farkınız olur.

banner381
SIRADAKİ HABER