İdemli Sahilinde Levrek Avı Yarışması

161 amatör balıkçı katıldı.

İdemli Sahilinde Levrek Avı Yarışması

“Bakanlığımız Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüzün uygun görüşü doğrultusunda, Merkezi Samsunda bulunan SAMBAD (Samsunlu Amatör Balıkçılar) tarafından 8-9 Ekim 2016 tarihinde Gerze-Dikmen arasında ki İdemli mevkiinde geniş katılımlı bir Levrek Avı yarışması düzenlemiştir. Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelinin kontrolünde yapılan yarışmaya, Samsun, Sinop, İstanbul illeri ve çeşitli ilçelerden gelen 161 amatör balıkçı katıldı.

 Cumartesi akşamından Gerze Dikmen arasında bulunan İdemli sahili mevkiinde kamp kuran yarışmacılar, 9 Ekim Pazar sabahı 06.00 de başlayıp saat 09.30 de sona eren SPİN dalında ki yarışmada amatör balıkçılar canlı yem kullanmadan Levrek ve Lüfer balığı yakalamak için yarıştılar. SPİN dalında Özcan KAHRAMAN ve Mithat YETİŞKİN aynı anda ilk balığı yakalamada,  Gökhan KAPLAN en büyük balığı yakalamada, Serkan SARAL ise en fazla balığı yakalamada birinci oldular. Ayrıca en küçük yarışmacı olarak Ayça ENGİN'e mansiyon ödülü verildi.

4/2 numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ kurallarına uygun olarak yapılan yarışmaya bayanların ve çocukların katılımı ile yarışma sonrası çevre temizliğinin yapılması ise etkinliğin en güzel tarafıydı. “

 









Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2016, 10:47
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER