İkinci Sınavlarını Oldular

İbrahim Oğlu Arıcılık işletmesine giden öğrenciler ikinci sınavlarını da oldular.

İkinci Sınavlarını Oldular

İbrahim Oğlu arıcılık işletmesine giden öğrenciler 08 Nisan 2022 Cuma günü öğleden önce Gerze Endüstri Meslek Lisesinde Din ve Görsel Sanatlar dersinden sınav olduktan sonra Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim Görevlisi Prof .Dr. Emin Kuru’nun Çırnık Köyündeki İbrahim Oğlu arıcılık işletmesinde açık havada büyük bir ciddiyetle İş Güvenliği sınavı yapıldı.

Sınav sonrası çiftlikte arılar için yapılacak çalışmalar için görev bölümü yapılarak her öğrenci arı florası için 15 gün çalışma yapacağı programa alındı. İşletme sahibi Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim Görevlisi Prof .Dr. Emin Kuru öncülüğünde önümüzdeki sezonda ana arı yetiştiriciliği planlanarak tüm arı gönüllüleri katılım için karar aldı.

Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim Görevlisi Prof .Dr. Emin Kuru, “Emeklilik sonrası ruhsal çöküntü istemiyorsanız üretime dönük rekreasyon faaliyeti yapmalısınız.. Arıcılık işletmemde yaptığım öğrencilerimin vize sınavı başarılı oldu . Doğa sevdalısı gönüllerin buluştuğu merkez olduk, sezonda tarafımca verilecek olan ana arı yetiştirme çalışma kararım arı grubumu mutlu etti. İşletmemde Amerika, Kanada, Almanya Çin de olan arıcılığın bilgi ve teknolojisi biz dede olması için araştırmalarımız Sürerken yerleşik aracılık için de flora çalışmalarımız devam etmektedir. Türkiye’nin bazı bölgelerinde arı ölümleri yüzde yetmişlerle iken işletmemde yüzde on kayıp ile kıştan bahara çıktık hamdolsun.” dedi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER