İkinci Toplantı Yapıldı

Gerze Emniyet Müdürlüğü tarafından Huzur Toplantısının 2.si gerçekleştirildi.

İkinci Toplantı Yapıldı

28 Kasım 2019 Çarşamba (bugün) saat 15 00 da Gerze Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda Gerze Emniyet Müdürü Erol Ulaş başkanlığında Huzur Toplantısı gerçekleştirildi. İlçenin sorunlarının yatırıldığı toplantıya Gerze PTT Müdürü Rıza Belovacıklı, Ziraat Bankası Müdürü Orhan Sarıoğlu, Halk Bankası Müdürü Cenk Öztürk, Liman Başkanı Engin Kirpitçi ve esnaflar katıldı.

Toplantıda,

  1. Polis ve halk ilişkilerinin güçlendirilmesi, vatandaşların meydana gelen veya gelebilecek olaylarla ilgili güvenlik güçleri ile koordine kurulması yönünde çalışmalar yapılması.
  2. Suçun önlenmesi amacıyla: suç olabilecek denetime uzak noktaların tespit edilmesi ve bu noktalarda yapılan denetimlerin sıklaştırılması.
  3. Gençlerin zararlı faaliyetlerden korunması amacıyla bir araya geldikleri ve kontrol altında bulundurulması gereken yerlerin bildirilmesi,
  4. İlçemize yeni taşınan kişilerle ilgili, hal ve hareketleri şüphe uyandıran tanımadıkları kişiler hakkında güvenlik güçlerinin bilgilendirilmesi.
  5. İlçemizde meydana gelmesi muhtemel özellikle hırsızlık telefonla aramak sureti ile kontör ve ATM dolandırıcılığı ve vb suçlarla mücadele kapsamında halkı bilinçlendirme kapsamı maksadı ile ilgili birimleri tarafından broşür ve el ilanı dağıtımının artırılması ve muhtarlar tarafından mahalle halkını bilinçlendirilmesi.
  6. Mahallede yalnız evde tek kalan yaşlılar ve muhtaç ailelerin tespit edilmesi ve bunlara gerekli ilginin gösterilerek tespit edilen bu kişilerin İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirilmesi.
  7. Muhtarlarımızın vatandaşlarımıza mahalledeki gördükleri eksikliklerle ilgili olarak 155 polis imdat hattını aramaları konusunda teşvik de bulunulması konuları görüşüldükten sonra toplantı sona erdi.

 

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
partisiz
partisiz - 4 yıl Önce

bir zamanlar küçük paris-flamingo yolu gibi güzel benzetmelerle anılan gerze hızla sosyal değişim sebebiyle istanbulun o malum semtlerinden ve kırsaldan göç almakta sistem gereği iyi eğitim pozitif kültür alamamış mafya sokak dizileriyle olumsuz mafya lümpen kültürü ile karekterize olmuş olan gelen bu gençler bireysel veya guruplar halinde çeteleşmekte veya eğilimindeler gelecek sosyakültür olarak tehlikeli kuralsız motorsiklet-tofaş kullanımlarıyla sosyal olumsuzluk tehlike bunlar.emniyet mensupları bunların çoğunu bilmekte farkında sanırım gözlemdiğim bu gennçlerin bazıları emniyet mensuplarının onlarla yaptığı selamlaşmaktan ayaküstü sohbetlerde dahi çesaret almakta.emniyet mensupları bunlarla aralarına mesafe koymalı onları zaman zaman uyarmalı izlemeli onlara gözümüz kulağımız üzerinizde hissettirmeli hatta demel, gözünü karartmalı kaşını çatmalı onlara kalabalık guruplaşmalarını önlemeli.belediye bu gençleri sosyal kültürel sanatsal faaliyetlerin içine almalı.yoksa tehlike büyük

Partisiz
Partisiz - 4 yıl Önce

çeteleşmeyi mafya özentileşmeyi oluşturan yeni yetme gençlerin sempati duyup o kişilerin etrafında toplandığı bir kaç isim var bunların bazıları gerze kökenli değil ve bazı kumar-pavyon tarzı mekanlar bunları emniyet tanımakta bilmektedir sanırım birde bazı berber kalfaları var mafya özentili hızla guruplar yapıyorlar tespih sallama tofaşla yüksek müzik çalma bunları oturduğum yerden görebliyorsam emniyet mensupları mesleki taktik bilgileri cezai yetkileriyle bunların oluşumlarını engeleyebilir islah edebilir.liman köprü altı banklar gibi yerlerde içki içmeyi yasaklayın cezalayın bazı karanlık yerlerdeki bankları kaldırın ışıklandırın liman içine otomobil sürmeyi yasaklayın sınırlandırın motorsıkletleri hız yapan volum yapanları bazı pavyon tarzı yerleri kumarcı kahvenelerinde gizliden açıktan içki içilmekte sık denetleyin cezalandırın.bu gençlerin aileleri ile toplantılar sohbetler uyarılar yapın olay suç olduktan snra ne faydası var.tekrarlıyorum bu süreçten herkes rahatsız.

Kuzeyli
Kuzeyli - 4 yıl Önce

Merhaba ben bu toplantıların olmasını savunan lakin daha geniş kapsamlı ve faydalı olması gerektiğini düşünenlerdenim. Ama maalesef ki gerzemiz artık o huzurlu sakin yer değil ve gitgide değişiyor. Bunu herkes görüyor. Önceki yönetim ve mevcut yönetimdeki kişiler bunları göremedi. Kaldırım.,oturak VS. Yapmakla gerze güzelleşmez. Değişmez. Ama bunu öngöremediler. Değişen ve göç alan gerze ye müdahale edemediler. Ne olduğu belirsiz BÜYÜKŞEHİR lerde tutunamayan insanlar gerzede mafyacılık oynar oldu. Gençler deseniz tam fırtına saygı sevgi yok. Caddeler bas bas müzik çalan arabalarla dolu. Mekanlarda kavga çıkarmak isteyen birsürü insan. Neyse bu konu uzar gider. İnşAllah yararlı bir çalışma olur. Daha fazla denetim ve uygulama işe yarar

partisiz
partisiz - 4 yıl Önce

alttaki yazımın devamı-belediye kaymakamlık halkeğitim bu bu gençleri sosyal kültürel sanatsal faaliyetlerin içine almalı pozitif konularla insanlarla kaynaştırmalı karekterize etmeli başka konular kültürlerde başka hayatlarda öğrenmeli bunlar.bu gençler kişiler bilhassa bazı kumarcı[gizli kumar]kahvenelerine takılmakta oralarda etraflarına olumsuz kaba hareketleriyle konuşmalarıyla rahatsızlık vermektedirler.evet emniyete belediye kaymakamlığa halkeğitime görevler düşmekte bugünlerden önlemler alınmazsa yarın sizlerde çocuklarınızda torunlarınızda bunlardan zarar görecek.sakın biz ne yapalım-yada bişey olmaz ya demeyin lütfen.ama herşey bizde bize oluyor

banner381
SIRADAKİ HABER