İkincisini Gerçekleştirdiler

Gerze İlçe Müftülüğü Yaz Kuran Kursları İkinci Geleneksel Çocuk Şenliği gerçekleştirildi.

İkincisini Gerçekleştirdiler

  22 Ağustos 2013 Perşembe günü saat 14 00 de Gerze Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde Gerze İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen Kuran kursları öğrencileri tarafından gerçekleştirilen Yaz Kuran Kursları İkinci Geleneksel Çocuk Şenliğine Gerze İlçe Müftüsü Ömer Yay, İlçe Vaizi İsa Onay, Kuran Kursu Öğreticileri, Kuran kursu öğrencileri ve velileri katıldı.
  Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program Gerze Müftüsü Ömer Yay’ın konuşması ile devam etti. Yay konuşmasında, “ikincisini gerçekleştirdiğimiz çocuk şenliğimize hoş geldiniz. Kuran Kurslarımızın performansını ve öğrencilerimizin durumunu görmek amacıyla düzenlediğimiz bu etkinliğimiz gelenekselleşerek devam edecek. Kuran-ı Kerim yaşam kitabımızdır. Müslüman eşittir Kuran-ı Kerim okuyandır. Gençlerimiz bizlere emanettir. Gençlerimizi yetiştirmek bizlere düşüyor.”dedi. Ömer Yay konuşmasının sonunda din öğreticilerine ve programın hazırlanmasında emeği olan herkese teşekkür etti. Yay’ın konuşmasının ardından Kuran Kursu öğrencisi Bilal Aslan’ın Kuran-ı Kerim Tilaveti okumasıyla devam eden program sırasıyla, Zeynep Kuş isimli öğrenci tarafından okumak ve öğrenmek isimli şiir, öğrenciler tarafından skeç gösterimi, Furkan Geniş isimli öğrenci Yasin Süresinin birinci sayfasını, Nida Sayar Peygamberimize yazdığı mektubu seslendirdi. Elif Çelik isimli öğrenci Fatiha Süresi ve anlamını, Umut Çetinkaya isimli öğrenci ise 32 farzı okudu.
Son zamanlarda Mısırda ve İslam coğrafyasında gelişen olaylara dikkat çekmek amacıyla dualarıyla yanında olduklarını ortaya koymak için Kuran kursu öğrencisi Gizem Yanık tarafından dua yaptırıldı.
Program son olarak Gerze İlçe Müftülüğü yaz Kuran kurslarına katılan ve dereceye giren öğrencilere ve yaz Kuran kurslarında emeği geçen din görevlisi ve Kuran kursu öğreticilerine Gerze Müftüsü Ömer Yay ve Gerze İlçe Vaizi İsa Onay tarafından ödülleri ve başarı belgeleri takdim edildi.





















































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2013, 09:55
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER