İlk Defa Ekildi, Verimi Yüz Güldürdü

Sinop’ta Bektaşağa köyünde 6,5 dönüm arazinin 1,5 dönümüne lavanta eken Filiz Özdemir, ilde lavanta ekimini yapan ilk kişi oldu.

İlk Defa Ekildi, Verimi Yüz Güldürdü

Geçen yıl 1,5 dönüm araziye lavanta eken Özdemir, ektiği lavantaların yağını satarak gelir elde etti. Ayrıca Özdemir arazinin haziran ve temmuz aylarında ziyaretçiye açık olacağını belirtti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan lavanta üreticisi Filiz Özdemir, “Burası normalde 6,5 dönümlük bir alan. Biz deneme aşamasında geçen sene 1,5 dönüme ektik. Verim güzeldi. Ektiğimiz lavantaların yağlarını çıkarttırdık. Sonuç güzel olduğu için de bu sene tamamını ekmek istedik. Önümüzdeki hafta tamamı ekilecek. Haziran, temmuz ayında da ziyarete açılacak burası. Bu şekilde yağlarını daha çok çıkartmış olacağız ve satışa sunacağız” dedi.

Vitrin Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
bülent eryılmaz
bülent eryılmaz - 2 yıl Önce

Tarımın bu denli geriletildiği bir dönemde, böyle tarımsal girişimcilik örnekleri desteklenmeli. Hem ekonomik anlamda ve hem de bilgi birikim bakımından arkasında durulmalı. Kutlarım. Bir çok girişimci tarım üreticisine yol göstereceğini umuyorum.

banner381
SIRADAKİ HABER