İmza Kampanyası Sorası Akıbet Değişecek Mi?

2008 yılında restorasyonu tamamlanan, görkemli yapısı ve mimarisiyle 20.yüzyıla damgasını vuran Yakup Ağa Konağı’nın akıbeti ne olacak?

İmza Kampanyası Sorası Akıbet Değişecek Mi?

Öncelikle Tarihi Yakup Ağa Konağı hakkında kısa bir bilgi aktarımı yapalım;

1911 yılında inşası tamamlanan ve yapımında Romanya’dan getirilen kafi kereste kullanılarak Rusya’dan özel olarak getirilen ressamlar ile duvar resimleri tamamlanan Yakup Ağa Konağı atıl halde dursa da geçmişin izlerini günümüze taşıyan çok önemli bir eser. Konak zemin katında 4 dükkan, büyük mutfak, çamaşırhane ve iki fırın yeri alacak şekilde inşa edilmiştir. Üst katlarda toplam 12 oda, 6 salon, 6 tuvalet, 6 küçük banyo mevcut olan Konağın odalarının 3 tanesinde de bacalı ocak mevcuttur. Dışarıdan bakıldığında 2 ayrı süit daire havasının verildiği konak zemininden tavanına kadar tamamen özel ressamların eserleri ile de donatılmıştır.

Aslında şu bir paragraflık yazı bile Gerze’nin ne kadar önemli bir esere sahip olduğunu belirtmiyor mu bize? Tabii ki bu cümlenin devamına da kocaman bir ANCAK koyalım.

Çünkü; 2008 yılında restorasyonu tamamlanan Yakup Ağa Konağı maalesef günümüzde sadece dışarıdan gözlenebilen, içi ise tamamen bomboş olan, yılda birkaç kez de kermeslere ev sahipliği yapan bir alan haline gelmiştir. Şunu da atlamamak gerekir ki Gerze Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI Özel İdareye bağlı olan Yakup Ağa Konağı’nın Gerze Belediyesi’ne devredilmesi ve bu hususta Kent Müzesine çevrilmesi için projeler sunmuştur. ancak, bu projelerde reddedilmişti.

Halkevleri Gerze Şubesi Üyeleri uzun zamandır başlattığı imza kampanyasını günümüz itibariyle sonlandırarak Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI’yı makamında ziyaret ettiler. Gerçekleşen ziyarette 1100 imzanın toplandığı belirtilirken konağın akıbeti hakkında konuşmalar gerçekleşti. Bu hususta bir kez daha girişimlerin olacağını belirten Başkan BELOVACIKLI yaptığı açıklamada; “Öncelikle, Yakup Ağa Konağı’nın Kent Müzesi’ne çevrilmesi hususunda başlatmış olduğunuz imza kampanyasından dolayı sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü bu bina geçmişten günümüze ışık tutan bir eserdir. Bu eseri en güzel şekilde yaşatacak olanlar da yine Gerze’nin duyarlı insanlarıdır. Sizlerin, Sinop Valimiz Sn. Köksal ŞAKALAR ve İl Genel Meclis Üyeleri ile gerçekleştireceği gelişmeleri yakinen bizlerde takip edeceğiz. Olumlu sonuç alınması için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Topladıkları imzayı ilk olarak Sinop Valisi Sn. Köksal ŞAKALAR’a, sonrasında ise İl Genel Meclis Üyeleri’ne sunacak olan Halkevleri Gerze Şubesi Üyeleri’nin girişimleri nasıl olacak, bekleyip göreceğiz.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
dost.
dost. - 5 yıl Önce

merak ettiğim iki husus var 1. yirmibin kişilik şehirde 1100 imza toplanmış çok cüzi bir sayı 2. belediyenin el attığı her ne varse çürümeye mahkumdur hizmet görmez. bence yanlış işlerin peşindeler.

gerzeliyiz
gerzeliyiz @dost. - 5 yıl Önce

dost rumuzlu arkadaş...siz yada sizler o kadar iyi biliyorsunuz anlaşılan ortaya çıkıpta iyisini yapsanız...2.si ..sizin imzanız varmı acaba

Can
Can - 5 yıl Önce

Birkere 20 değil 15 bin nüfus ikincisi yüzdeye vurdugunuzda % 8 e yakın bir sonuç yani aynı yüzde ile Istanbul da toplasak yaklaşık 1500000 imza yapar üçüncüsü bizler iyi niyetle bu kadarını yapabildik ama siz gerçek adınızı bile yazamamışsınız o yüzden bu kampanyada imzanızın olup olmadığını bilemiyoruz

Hasgerzelü
Hasgerzelü - 5 yıl Önce

On dönüm bostan yangel yat osman a bak sen baktı ADAYLAR CİDDİ BELEDİYE ELDEN GİDİYOR AKLI SIRA SOLCULARIN OYUNU ALACAK AMA ARTIK SAĞI SOLU KALMADI BU YOLUN SONU GÖRÜNDÜ BUNU KENDİDE BİLİYOR BATTIKÇA BATTIĞININ KANITI BU BOŞ İŞLER...

gerzeliyiz.
gerzeliyiz. @Hasgerzelü - 5 yıl Önce

sonradan gerzeli olmalar değil gerzede gerzeli olanlar kazanır.....unutmamak lazım...2.si Allah bilir işini batırmayıda batırmamayıda siz rahat olun....

CHP
CHP - 5 yıl Önce

osman başkanim seçi̇mler yaklaşiyor solcu gerzeyi kaybetmeyeli̇m

banner381
SIRADAKİ HABER