İmzalar Atıldı, Proje Start Aldı.

Gerze’nin kanalizasyon terfi merkezi inşaatı ile ilgili yer teslim tutanağı Belediye ve İller Bankası yetkililerince imzalandı.

İmzalar Atıldı, Proje Start Aldı.

  Belediye Başkanlığı makamında yapılan imza törenine Belediye Başkanlığını temsilen Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ile Belediye İnşaat Mühendisi Özgür Büyük, İller Bankasını temsilen Genel Müdürlük yetkilileri İnşaat Mühendisi Haydar Özçelik ve Özcan Özdemir, Bankanın Samsun Bölge Müdürlüğünü temsilen İnşaat Mühendisi Gülden Gürel ve Çevre Mühendisi Gülümser Özdoğan ile yüklenici firma yetkilisi İnşaat Mühendisi Kemalettin Nalcı katıldılar.

  Taraflarca yer teslim tutanağının imzalanmasının ardından yaptığı konuşmada Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, "İlk etapta yeni yol yapımı ile bozulan cadde ve sokakların şebekelerinin değişimi gerçekleştirilecek ve devamında asfaltlama çalışmalarına başlayacağız.

2. aşamada ileriye dönük 50 yıl düşünülerek projelendirilen tesisin 60.400 m. uzunluğundaki 1. kademe inşaatına başlanacak ve Gerzemiz çağdaş bir alt yapıya kavuşturulacak. Belediyece Engel Deresi mevkiinde 4.500 m. alanın kamulaştırmasını gerçekleştirdik. Yeni projede kot yükseklikleri kurtaran bölgeler kalacak, diğerleri değişecek.

Yaklaşık 17 milyon keşif bedelli ihale 10 milyona gerçekleştirildi. Bu miktarın %50’sini İller Bankası Genel Müdürlüğü, %50’sini Sukap karşıladı. Geri ödemesi 30 yıl içersinde gerçekleştirilecek, Gerzemize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Genel Müdürlük yetkilisi Özcan Özdemir ise yaptığı konuşmada, “ İki taraf için de hayırlı olsun, belediye olarak teknik ekipman ve işgücü olarak güçlü bir ekipsiniz. Kabullerin gerçekleştirilmesinden önümüzdeki Çarşamba veya Cumartesi günü ilk kazma vurulacak.Yatırım maliyeti yüksek, Gerze için çok önemli bir proje. Bittiğinde Gerze’de pis su ve kanalizasyon sorunu kalmayacak. Ön arıtma ve derin deşarj arıtma projesi devam ediyor” dedi.







Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2013, 16:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
Umran
Umran - 11 yıl Önce

sayin gerze gundem habercisi; turkcemizde ne eksiklik varda baslatildi yerine 'start aldi' yaziyorsunuz. acaba simdiki zamanda her haberi yabanci kelimerle doldurarak mi hava atiliyor!
ben yurt disindan yazdigim icin turkce harfler gorunmuyor ve bu yorum kisminda da buyuk harfle yazilamiyor o yuzden buyuk harfle baslamasi gereken kelimeler yukardaki gibi gorundu.

GERZELİ DEĞİL
GERZELİ DEĞİL - 11 yıl Önce

katılıyorum... bence kendini bu işi işi olarak benimsemiş biri daha dikkatli olmalı
saygılarımla

banner381
SIRADAKİ HABER