İskele Meydanına Yakıştı

Bugün; fikirleri, ilke ve inkılaplarıyla bizlere ışık tutan Ebedi Önderimiz Gazi Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK’ün aramızdan ayrılışının 80.yıldönümü.

İskele Meydanına Yakıştı

İlçemizde saat 09.05’de hayat dururken düzenlenen Anma Programlarının devamında ilçemiz İskele mevkiinde ATATÜRK Anıtı açılışı gerçekleşti.

Gerzeli hemşerimiz Yaşar EREN’in girişimleri sonucu Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla Heykeltraş Prof. Ertuğ ATLI tarafından yapımı tamamlanan ATATÜRK heykelinin açılışına ilçemiz Kaymakamı Murat GÜVEN, Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI, Cumhuriyet Başsavcısı Kadir KOCAKAYA, siyasi parti temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve vatandaş katıldı.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı Emeklerinden dolayı Yaşar EREN, Heykeltraş Prof. Ertuğ ATLI ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet TOSUN’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “Bugün, kelimelerle anlatılamayacak kadar anlam ifade eden bir gün. ATATÜRK’ün aramızdan ayrılışının 80.yıldönümünde onun adını ve varlığını her zaman yaşatma düşüncesiyle Anıt girişimlerinde bulunmuştuk. Büyük emekler sonucu günümüz itibariyle tamamlanan bu anlamlı anıtın tamamlanmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. ATATÜRK ilke ve inkılapları asla silinemez, düşünceleri asla yok edilemez. Onun gösterdiği yol bizim ışığımız olmaya devam edecektir.” dedi.

Başkan BELOVACIKLI’nın konuşmasının ardından Yaşar EREN, Heykeltraş Prof. Ertuğ ATLI ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet TOSUN adına plaket takdim edilirken ilçemiz Kaymakamı Murat GÜVEN ve Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKL görkemli heykelin üzerindeki örtüyü kaldırarak açılışını gerçekleştirdiler.

Program, Anıt önünde gerçekleşen Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 5 yıl Önce

peki sıkıntı ne ve şimdi ben bunları niye yazdım? sayın il kültür ve turizm müdürüm, kaymakamım, belediye başkanım ve emekçimiz yaşar eren. heykelde bir sıkıntı yok ama ben olsaydım başka bir duruş tercih ederdim ya da bu duruşu tercih ettiysem heykeli ertuğ atlıya yaptırmazdım. böylece birlik ve beraberliğimizi zedeleyebilme ihtimali olabilecek bir tartışmaya zemin hazırlamamış olurduk.

ben de bunları kimse öküzün altında buzağı aramasın diye yazmış oldum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin.

HasGERZELÜ
HasGERZELÜ - 5 yıl Önce

Chape mantığı heykel yap gerisi traş araştırma soruşturma yok! Çakma prof heykel traş a para kazandısın belovacuklu gider ayak belediyenin parasını nasıl çarçur ederim ATATÜRK ü siyasetime nasıl alet ederimde oy kazanırım telaşında... ATANIN KEMİKLERİ SIZLIYOR BUNLARI GÖRSE DEĞİL CHAPEYE MEMLEKETE SOKMAZDI MEMLEKETE..!

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 5 yıl Önce

türkiye cumhuriyetinin kurucusu mustafa kemal atatürkü saygı ile andığımız 10 kasım gününe anlam katan bir açılış olmuş. düşünenlere teşekkür ediyorum.
ancak, uygulamada sıkıntılı bir durum var. izah edeyim efendim.

ne yazık ki ülkemizin kaderidir; 23 nisan, 19 mayıs, 30 ağustos, 29 ekim ve nihayetinde 10 kasım gibi atatürkü andığımız bu kıymetli günlerde enterasan bir şeyler çıkar ortaya, adeta bombanın pimi çekilerek toplumun eline verilir. günlerce birlik ve beraberliğimizi zedeleyebilecek tartışmaların ortasında buluruz kendimizi, kendi kendimizin enerjisini tüketiriz.

atatürkün muhtelif fotoğraflarında da yer alan bu duruş "3. derece mason nizam duruşu” olarak adlandırılarak ve mason locasına kayıtlı olduğunu gösteren sahte belgeler de uydurularak atatürkün mason olduğu iddia edilmektedir. heykelin açılışında ilk aklıma gelen bu oldu ve eyvah dedim. yeni bir tartışma konusu çıktı sakin şehir ilçemizde. bomba hepimize hayırlı olsun.

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 5 yıl Önce

eve döndüm ve araştırmaya başladım kim bu prof. ertuğ atlı diye. öncelikle beyefendinin profesör unvanı yok. editöryal bir yazım hatası var sanırım. sonrası daha ilginç. internet arama motorlarındaki açık kaynaklarda adı "hür ve kabul edilmiş masonlar büyük locası" listesinde çıkıyor. 05.11.1997 yılında geometri mason locasında "yontu sanatı ve düşünen adam” konulu bir konuşma da yapmış. bu arada ülkemizde mason olmak gayet yasal bir durumdur. ayrıca, arama motorlarındaki bu açık kaynaklarda bir yanlış varsa ertuğ hocam düzeltme göndersin, ben sadece bilgi aktarıyorum.

kıymetli hemşehrilerim, kimse buradan kendisine bir vazife çıkartıp da bombanın pimini çekmeye ve ilçemizde huzursuzluk çıkarmaya kalkmasın. prof. dr. ilber ortaylı ya paşanın bu duruşunu zamanında sordular ve hoca dedi ki "bu duruş o dönemde avrupalı subayların çok tercih ettiği zabit duruşudur.”

cemaleddin
cemaleddin - 5 yıl Önce

burda mason oldugunu ispatlayan hareketi neden lans edildi. milletin duygulariyla oynanmak mi isteniyor.

karayel den üshütüyorsunuz adami.bir cameken icine alsaydiniz bari.

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 5 yıl Önce

açılışta ben farketmemiştim. bugün bir dostum bilgisini verdi. editöryal bir yazım hatası yokmuş. profesör olmayan bir kişiye, profesör payesini belediyemiz vermiş. verilen plaketin üzerinde "prof. ertuğ atlı" yazılıymış.

şimdi soruyorum;

- profesör olmayan bu şahsı belediyeye profesör diye kim yutturdu?
- belediye iş ve plaket verdiği bir kişinin özgeçmişini araştırmaz mı?
- ertuğ atlı bu plaketi kabul ederken hiç utanmadı mı?

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 5 yıl Önce

Yaşar Eren'in instagramını takip ediyorum bir süredir. Dün dikkat çekici iki paylaşım yaptı. Biri müslüman toplumları yerden yere vuran bir alıntı yazı. Diğeri ise türkçe ezanın mimarı mehmet rıfat börekçi paylaşımı ki onun hakkında da enteresan bilgiler çıkıyor internet arama motorlarında. Bugün chp bile savunamıyor artık o dönemki türkçe ezan uygulamasını. Mason olmak bir suç ya da yüz kızartıcı bir durum değil. Sayın Yaşar Eren merakımdan soruyorum sizin localar ile bir bağlantınız var mı? Şu "çakma prof" Ertuğ Atlı meselesi ile bu seçim atmosferinde sanki Osman Başkanı da yıprattınız biraz.gka

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 5 yıl Önce

Yaşar Eren'in twitter paylaşımı.
"Mutlu şehir SİNOP / Cittaslow Gerze'mizde, 10 Kasım 2018 Cumartesi günü, Heykeltıraş Prof. Ertuğ ATLI Bey kardeşimle, kendi eserini resmi protokolle Bel. Bşk.'nımız Sn. Osman BELOVACIKLI…"
Çakma prof. un mucidi bulundu. İşte Yaşar Eren. Çakma prof. a "kardeşim" diyor. Kardeşim dediği kişinin prof. olup olmadığını bilmez mi bir insan. "Neyin kardeşliği?" bu "Birader" ?!

Osman Başkan, hoş adamsın da bir metal yorgunluğu sende de başlamış zannedersem. Kimleri kılavuz edinmişsin baksana. Bu dönem son olsun artık. gka


banner381
SIRADAKİ HABER